Bajnokok Ligája

2022.09.07. 11:24

Gulácsi: mostanában sokat hibázunk

Gulácsi Péter, az RB Leipzig labdarúgócsapatának magyar válogatott kapusa úgy véli, társaival együtt mostanában „hajlamosak hibázni”, az ellenfelek pedig rendre meg is büntetik őket ezekben a helyzetekben.

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a labdarúgó Európa-liga Glasgow Rangers - RB Leipzig elõdöntőjének visszavágó mérkőzésén Glasgowban 2022. május 5-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Robert Perry

A 32 éves hálóőr a Bajnokok Ligája-főtábla első fordulójában kedd este elveszített, Sahtar Donyeck elleni találkozó után nyilatkozott a lipcsei egyesület honlapján, és elismerte, az első kapott gólért – melynél rosszul játszotta meg a labdát – ő a felelős.   

„Nagy hiba volt tőlem, aminek nem lett volna szabad megtörténnie, de küzdöttünk, és visszajöttünk a meccsbe, amikor egyenlítettünk”

– mondta Gulácsi, aki szerint a donyeckiek második gólja mentálisan megtörte a Leipzig futballistáit.   

„Ha valaki megnézi ezt a 90 percet, láthatja, hogy végig mindent beleadtunk, de felesleges magyarázkodnunk. Amikor 2–1 lett a Sahtarnak, egy kicsit kinyíltunk, nagyon meg akartuk nyerni a mérkőzést, de hátul nem voltunk elég stabilak” – foglalta össze a végül 4–1-es donyecki sikerrel zárult találkozón történteket a magyar kapus.   

Gulácsi úgy véli, „hajlamosak vagyunk hibázni mostanában, és ezekért a hibákért meg is büntetnek minket a riválisok”. A magyar válogatott játékosa szerint nagyon rosszul kezdték az idényt, ráadásul most egy „nagy meccs” vár rájuk, szombaton ugyanis a Bundesligában legutóbb ezüstérmes Borussia Dortmunddal csapnak össze.   

„Mindent bele kell adnunk, a játékosoknak és az edzőnek közös munkával kell jobbra fordítani a dolgainkat. Az edzőnk nem tehet arról, hogy mi hibákat követünk el a pályán, hiszen mindannyian felnőtt emberek vagyunk” 

– jelentette ki Gulácsi.   

Az RB Leipzig öt forduló után csak a 11. helyen áll a Bundesligában, a BL-ben pedig jövő szerdán a címvédő Real Madrid vendége lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!