Sérülés

2022.09.23. 08:50

Hanga Ádám már játszhat a hétvégi szuperkupán

A magyar klasszis combproblémái miatt csak két mérkőzésen léphetett pályára a kölni csoportkörben a nemrég befejeződött Európa-bajnokságon.

Hanga Ádám a férfi kosárlabda Európa-bajnokság Franciaország - Magyarország mérkőzésén a kölni Lanxess Arénában 2022. szeptember 4-én.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A hétvégi Spanyol Szuperkupa-mérkőzésen már szerepelhet Hanga Ádám, a Real Madrid kosarasa.

A magyar klasszis combproblémái miatt csak két mérkőzésen léphetett pályára a kölni csoportkörben a nemrég befejeződött Európa-bajnokságon, és idő előtt elhagyta a nyeretlenül zárt nemzeti csapatot, hogy kikezeltesse sérülését.

„A múlt hét még erősítésből és kezelésekből állt, ezen a héten kezdtem el edzeni a csapattal, amely tegnap egészült ki az Eb hajrájában érintett játékosokkal – mondta csütörtökön az M1 aktuális csatornának. – Innentől az edző döntése, hogy betesz-e a Spanyol Szuperkupa szombati elődöntőjében a házigazda Betis ellen. Erre a minitornára szokták mondani, hogy ha nem nyered meg, akkor senkit nem érdekel, ha megnyered, akkor meg jól indul a szezon. Utóbbi történt tavaly, amikor mi nyertük meg, a döntőben a Barcelonát legyőzve.”

A 33 éves kosaras közölte, nagyszerű és eseménydús nyara volt, kezdve a spanyol bajnoki címmel, majd Hanga-tábor és Hangtime a Városligetben, végül pedig második Eb-jén szerepelhetett a válogatottal.

Nagyon jól éreztem magam azokkal a srácokkal, akikkel felnőttem. Öröm volt pályára lépni a két világbajnoki selejtezőn, az Eb-csoportunkról pedig mindent elmond, hogy szinte minden ellenfelünk bejutott a legjobb nyolcba. Remélem, a 2025-ös Eb-n is megmutatjuk magunkat.

Ami a célokat illeti, Hanga közölte, eddig négy döntőt kívánt az idény előtt magának, de most inkább négy bajnoki címet kíván. Az előző évadban az Euroliga és a Spanyol Király Kupa döntőjét elvesztette a Reallal, ezúttal viszont a „Grand Slamre” törekszik – tette hozzá.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!