Szép teljesítmény

2022.09.21. 15:09

Kovács Bálint hatodik lett a 24 órás francia gyorsaságimotoros világbajnoki futamon

A futam szombaton 15 órakor rajtolt el és vasárnap 15 órakor ért véget.

Illusztráció/David Checa a Team Webike SRC Kawasaki játékosa a 84. Bol d'Or 24 órás motoros állóképességi versenyen vesz részt a Paul-Ricard versenypályán, a dél-franciaországi Le Castellet-ben 2021. szeptember 18-án

Forrás: AFP

Fotó: Nicolas TUCAT

A hatodik helyen ért célba az elmúlt hétvégén Franciaországban rendezett 24 órás gyorsaságimotoros világbajnoki futamon a Superbike kategóriában Kovács Bálint a Maco Racing Team színeiben.

A H-Moto Team 21 éves versenyzőjét a menedzsmentjének közleménye szerint eredetileg a lengyel Wojcik Racing Teamnél, az eggyel alacsonyabb, Superstock kategóriára nevezték be a 100. alkalommal megrendezett Bol d'Or elnevezésű hosszú távú viadalon, de a futam előtt a Maco Racing Team kölcsönkérte őt.

Kovács így először a versenyen ülhetett fel a Yamahára, amellyel a francia Enzo Boulom és az ausztrál Anthony West csapattársaként kellett teljesítenie a 24 órás száguldást. A futam szombaton 15 órakor rajtolt el és vasárnap 15 órakor ért véget, Kovácsék pedig a 15. helyről startolva értek célba végül hatodikként a biztonsági autóval kétszer is megszakított egynapos viadalon.

"A verseny indulása előtt pár órával még úgy tűnt, hogy ezúttal nem az aszfalton, hanem a boxból tudom majd segíteni a csapatomat, de akkor bejelentkezett értem a Maco Racing, a lengyelek pedig kölcsönadtak. A rajt után kellett néhány kilométer, hogy ráérezzek a motorra, ráadásul a 10. körben gumiprobléma miatt ki kellett állnom a boxba, de hamar visszatérhettem és 35 kört kellett teljesítenem, mielőtt átadtam a motort a csapattársamnak" - elevenítette fel a történteket Kovács. A versenyző hozzátette, nagyon fárasztó volt a verseny, hajnalban bukott is egyet, így összességében nagyszerűnek értékeli a hatodik helyet.

"A csapat nagyon elégedett volt a teljesítményemmel, és úgy érzem, mostanra a privát versenyzők legjobbjai között tartanak számon. Megérte a kemény munka, köszönöm mindenkinek, aki segített, és remélem, jövőre is tagja lehetek a világbajnoki mezőnynek" - nyilatkozta Kovács, aki június elején ötödikként zárt a Spa-Francorchamps-ban rendezett 24 órás viadalon.

Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa szerint a magyar motoros eredményének értékét növeli, hogy nem a megszokott csapatnál és technikával kellett versenyeznie: "Azt hiszen, nem kell megmagyarázni, mit is jelent egy világbajnokságon előbb ötödikként, majd hatodikként célba érni egy 24 órás, embert próbáló száguldást követően. Ez a kiemelkedő teljesítmény megkönnyíti a menedzsment dolgát a jövő évi szerződés előkészítéséhez".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában