Európa-liga

2022.10.06. 18:36

A Fradi simán kikapott Belgrádban, Csercseszov szerint mindenben javulni kell

A csoportot a Monacóval szembeni jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően továbbra is vezeti a szerbek ellen csütörtök este 4-1-es vereséget szenvedett magyar csapat. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző a meccs után nem köntörfalazott, kijelentette: szerinte a szurkolók ezúttal jobbak voltak, mint a csapat.

Európa-liga - Crvena zvezda - Ferencváros

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Ferencváros 4-1-re kikapott a Crvena zvezda vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik, csütörtöki fordulójában. 

A szerb bajnok Henry Wingo kezezéséért megítélt 11-esből szerzett vezetést a gaboni Guelor Kanga révén, majd Botka Endre hibáját kihasználva Stefan Mitrovic növelte a hazaiak előnyét a 35. percben. A második félidő a magyar származású Aleksandar Katai góljával indult, majd Kanga második találatával folytatódott, így hatvan perc után végleg eldőlt a találkozó. A vendégek becsületgólját a norvég Kristoffer Zachariassen szerezte. 

A csoportot a Monacóval szembeni jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően továbbra is vezeti a hatpontos Ferencváros. 

Már a játékosok kivonulásakor egészen kiváló hangulat uralkodott a Crvena zvezda legendájáról, Rajko Miticről elnevezett stadionban, ugyanis mindkét szurkolótábor élőképpel fogadta a kedvenceit. A vendégszektort teljesen megtöltő ferencvárosiak a lelátó tetejétől az aljáig piros-fehér-zöld-fehér-fekete zászlókat lengettek.

A belgrádi együttes ígéretének megfelelően az első perctől támadólag próbált fellépni, de a ferencvárosi védelmet nem tudta átjátszani, sőt, az első komolyabb lehetőség a zöld-fehérek előtt adódott, de Laidouni kísérlete célt tévesztett. Noha a magyar bajnok kifejezetten bátran futballozott, az első hazai próbálkozásra sem kellett sokat várni, azonban Dibusz könnyedén védett. 

A kezdeti lendület után hamar teljesen kiegyenlítetté vált a játék, a szerb bajnok egyáltalán nem tudott fölényt kiharcolni, sőt, a Ferencváros gyors ellenakciói veszélyesebbek voltak még úgy is, hogy a befejezések nem sikerültek. 

Hosszú idő után az első veszélyes hazai támadás 11-est eredményezett, melyet Kanga értékesített. Az FTC hátrányban is bátran vállalkozott támadásépítésre, de a góltól felbátorodó és a vezetéstől fellelkesült belgrádiak jobban összpontosítottak a kapu előtt, így Botka hibáját kihasználva megduplázták az előnyüket. A szünet előtti percekben a magyar csapat akarata érvényesült, de a szépítés nem jött össze.

A folytatásra nagyobb sebességi fokozatban kapcsolt az FTC, de lendületét hamar megtörte, hogy az első kontrából Katai betalált, így tulajdonképpen el is döntötte a három pont sorsát. A zöld-fehéreken a kettős csere sem segített, mert támadásai erőtlenek maradtak, a biztos előnye birtokában visszaálló Crvena zvezda pedig továbbra magabiztosan játszott, Kanga gyönyörű góljával pedig egy óra játék után már 4-0-ra vezetett. 

A tetemes hátrány ellenére a vendégszurkolók végig nagy lelkesedéssel biztatták a magyar bajnokot, amely küzdött is becsülettel az utolsó félórában, ennek eredményeként megszerezte a becsületgólját, de izgalom így sem maradt a találkozóban. 

 A  71. percben Wingo jobbról adott középre, a jó ütemben érkező Zachariassen pedig az ötös jobb sarkáról lőtt gólt a szerb kapus lábai között (4-1).

A hajrára Dibusz néhány védéssel járult hozzá, hogy csapata elkerülje a nagyobb vereséget, igaz a Ferencváros is szerezhetett volna gólt, Ryan Mmaee azonban a keresztlécet találta el.

Csercseszov: "a szurkolók jobbak voltak, mint a csapat"

CSERCSESZOV, Sztanyiszlav
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában játszott Crvena zvezda - Ferencváros mérkőzésen a belgrádi Rajko Mitic Stadionban
Fotós: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Ilyen a futball, benne van a vereség. A hazaiak góljáig jól ment a játék, de a 11-es megtörte a lendületünket, így jogosan kaptunk ki. Normál esetben ennek nem szabadna előfordulnia

 - mondta a 4-1-es belgrádi vereséget követően az orosz vezetőedző, aki később még erősebb kritikával élt játékosai felé, ugyanis szerinte a szurkolók ezúttal jobbak voltak, mint a csapat.

Csercseszov az MTI érdeklődésére 

egyetlen dolgot sem tudott kiemelni, amivel elégedett lett volna, illetve szerinte minden egyes játékelemben javulnia kell az együttesének ahhoz, hogy egy hét múlva jobb eredményt érjen el.

"A Crvena zvezda játékában nem volt meglepetés, támadásban jobbak, mint védekezésben. Túl sok helyet hagytunk nekik, ezen a szinten ezt nem szabad megengedni, az ellenfelünk ezt ki is használta. A mai meccsben az volt az egyetlen meglepő, hogy 1-0 után leálltunk a játékunkkal. Minden meccsben benne van, hogy kapunk gólt, ennek nem szabadna ilyen hatással lennie a csapatjátékra" - fogalmazott Csercseszov.

"Nagyon elégedett vagyok a játékkal és az eredménnyel is. Az első perctől erőteljesen futballoztunk, ami meghozta a várt sikert. Remélhetőleg ez a győzelem lendületet ad a csapatnak a folytatásra" - értékelt Milos Milojevic, a Crvena zvezda trénere. - "A mostani győzelem után van remény továbbjutni ebből a csoportból, de a földön kell maradnunk. Egy hét múlva az lesz a fontos, hogy újabb sikerrel a saját kezünkben tartsuk a sorsunkat."

A jövő csütörtöki negyedik fordulóban megismétlődik ez a párharc, de akkor a zöld-fehérek otthonában, a Groupama Arénában lesz a meccs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!