Férfi kézilabda Eb-selejtező

2022.10.16. 20:10

Tizenhét gólos magyar siker Georgiában

A két győzelemmel élen álló álló magyarok március közepén a Svájc elleni hazai, majd idegenbeli mérkőzéssel folytatják szereplésüket a selejtezősorozatban.

Sunajko Stefan, a magyar válogatott játékosa a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezőn, a 6. csoport első fordulójában játszott Magyarország Litvánia mérkőzésen az Érd Arénában 2022. október 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

A magyar férfi kézilabda-válogatott 41-24-re nyert Georgia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában, vasárnap Tbilisziben

Eredmény, 2. forduló, 6. csoport: 

Georgia-Magyarország 24-41 (11-18) 

lövések/gólok: 49/24, illetve 52/41 

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 5/5 

kiállítások: 6, illetve 8 perc 

Magyarország: 

Mikler - Rodríguez 2, Leimeter, Sipos, Ligetvári 1, Szita 6, Lékai 3, cserék: Bóka 8, Rosta 4, Ilic 1, Szöllősi 4, Bodó 6, Juhász 3, Székely, Győri 2, Hornyák 1 

A magyar keretből ezúttal Ancsin Gábor, Hanusz Egon, Topic Petar és Sunajko Stefan maradt ki, Leimeter Csabát pedig a negyedik percben piros lappal végleg kiállították, így Ilic Zoran egyedül maradt a jobbátlövő posztján. A hazaiak eleinte kimondottan jól tartották magukat, a vendégcsapat először a 14. percben vezetett egy gólnál nagyobb különbséggel. 

Szita Zoltán sorozatban háromszor betalált, ekkor a georgiai válogatott időt kért és kapust cserélt, ám ellenfele lendületét nem tudta megtörni, és a 21. percben már 7-13 volt az állás. A csereként beállt Juhász Ádám és Bodó Richárd is remekelt, így néhány kihagyott ziccer is belefért, a szünetben 18-11-es előnyben voltak a magyarok. 

A második félidőben Székely Márton védte a vendégek hálóját, és még öt perc sem telt el, amikor a meccs során először tízgólos különbség alakult ki. Egy percig kettős emberelőnyben voltak a hazaiak, de ez sem zökkentette ki a nagy iramot diktáló magyarokat, akiknél a folytatásban is mindenki nagy kedvvel játszott és a vártnál is simábban nyert. 

A kapusok közül Mikler Roland nyolc, Székely Márton négy lövést védett. 

A két csapat 14. egymás elleni mérkőzésén három georgiai (grúz) győzelem mellett a 11. magyar siker született. 

A két győzelemmel élen álló álló magyarok március közepén a Svájc elleni hazai, majd idegenbeli mérkőzéssel folytatják szereplésüket a selejtezősorozatban. A csoportok első két-két helyezettje, valamint a nyolc csoport négy legjobb harmadikja jut ki a 2024-es németországi kontinenstornára. 

További eredmény:
Litvánia-Svájc 26-27 (11-17) 

Az állás: 1. Magyarország 4 pont (77-47), 2. Svájc 4 (51-49), 3. Litvánia 0 (49-63), 4. Georgia 0 (47-65)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában