Szenzációs szereplés

2022.11.28. 09:13

Öt érmet nyertek a magyarok a teqball-világbajnokságon

A csapat ezzel a legeredményesebb volt a nemzetek versenyében.

A későbbi győztes Janicsek Zsanett az amerikai Carolyn Greco ellen játszik a European Teqball Tour budapesti állomásának női egyes döntőjében a Riz Levente Sportközpontban 2022. október 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A magyar csapat öt érmet szerzett a Nürnbergben rendezett teqball-világbajnokságon, ezzel a legeredményesebb volt a nemzetek versenyében.

Vasas Lea duplázott, női párosban Janicsek Zsanettel, vegyes párosban pedig Bakó Ádámmal nyert aranyat. A dobogó második fokára állhatott fel a Bakó Ádám, Blázsovics Ádám alkotta férfi páros, valamint szintén ezüstérmes lett Izsák Anna női egyéniben. Az ötödik érmet Blázsovics gyűjtötte be, aki férfi egyéniben harmadikként zárt – tájékoztatta a Nemzeti Versenysport Szövetség az MTI-t.

A németországi világbajnokságról így minden magyar induló éremmel térhet haza, erre korábban még nem volt példa.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány a vb előtt azt hangoztatta, hogy minél több döntős helyezést szeretne.

„A finálés napon egyedül férfi egyéniben nem játszottunk döntőt, de ott is lett egy érem, miután Blázsovics Ádám megnyerte a bronzmeccset. Eddig is elmondható volt a magyar játékosokról, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak, de a nürnbergi világbajnokságon megerősítettük a pozícióinkat” – összegzett a kapitány.

A teqball magyar fejlesztésű, a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!