Labdarúgó NB I

2023.04.01. 15:39

A Honvéd otthonában folytatta győzelmi sorozatát a Paks

A labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati eredményei

A kisvárdai Milos Spasic és a felcsúti Artem Favorov a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Kisvárda Master Good - Puskás Akadémia FC mérkőzésen a kisvárdai Várkerti Stadionban 2023. április 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Paks 2-1-re nyert a kiesés ellen harcoló Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján.

Bognár György együttese sorozatban ötödik bajnokiján diadalmaskodott és ezzel már harmadik a tabellán, míg a kispestiek továbbra is az utolsó előtti helyen szerénykednek.

A találkozó előtt a stadion kivetítőjén egy kisfilmmel emlékeztek a 96 esztendővel ezelőtt született kispesti legendára, Puskás Ferencre, az Aranycsapat kapitányára.

Puskás Ferenc születésének évfordulójáról Szijjártó Péter is megemlékezett közösségi oldalán:

A Honvéd kezdte agilisabban a mérkőzést, mégis bő negyedóra játék után a Paks az első helyzetéből megszerezte a vezetést. A hazaiak támadásban maradtak, de a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottak. A vendégek a szünet előtt növelhették volna előnyüket: a góllövőlistát vezető Varga Barnabással szemben már az egyébként rossz beadását követően szabálytalankodtak a 16-oson belül, a büntetőt a sértett hanyagul középre akarta emelni, de a labda a felső lécen csattant.

A fordulást követően gyorsan egyenlített a Honvéd, Nenad Lukic értékesített egy ziccert. A kispesti gólt követően kicsit megnyugodtak a kedélyek, de az utolsó negyedórára újra felpörögtek az események: mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, végül a 85. percben a csereként beálló Böde Dániel döntötte el az összecsapást egy remek egyéni megmozdulással.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Budapest Honvéd-Paksi FC 1-2 (0-1)
Bozsik Aréna, 3879 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Lukic (49.), illetve Hahn (17.), Böde (85.)
sárga lap: Lovric (45.), illetve Szabó J. (13.), Haraszti (45.), Varga B. (61.), Szélpál (64.)

Budapest Honvéd:
Dúzs - Lovric, Prenga, Capan - Sampeiro (Doka, 70.), Mitrovic, Gomis (Bocskay, 83.), Tamás K. - Kocsis D. (Plakuscsenko, 83.), Domingues, Lukic

Paksi FC:
Nagy G. - Vas (Böde, 67.), Szélpál, Kinyik - Osváth, Haraszti (Bőle, 67.), Papp K., Balogh B., Szabó J. - Varga B. (Sajbán, 83.), Hahn (Haris, 89.)

Csoboth vezérletével nyert kiesési rangadót az Újpest

Csoboth Kevin mesterhármasával az Újpest 3-2-re felülmúlta a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján.

A fővárosi együttes régi-új vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic így győzelemmel mutatkozott be múlt heti kinevezését követően, a sikerrel pedig a lila-fehérek pontszámban utolérték a hetedik helyezett riválisukat.

Kifejezetten jó iramban kezdődött a kiesési rangadó, bő tíz perc alatt mindkét fél előtt adódott ziccer, de Lesjak közeli próbálkozását Nikolic védte bravúrral, Mudrinski pedig rosszul találta el a labdát. A Zalaegerszeg közelebb járt a gólhoz, Nikolicnak sokkal több dolga volt a kapuban, mint kollégájának, mégis az Újpest szerzett vezetést fél óra elteltével, ugyanis a válogatottban is bemutatkozó Csoboth már nem hibázott öt méterről. A bekapott góltól kissé megzavarodott a kék-fehér együttes, így a lila-fehérek akár megduplázhatták volna az előnyüket, de Boumal kétszer is kihagyta a 11-esét, előbb a korán elmozduló Demjén védte a lövését, majd az újrarúgást mellélőtte a kameruni középpályás.

A térfélcserét követően Csoboth egy tökéletes kapuskirúgás és nagyszerű egyéni akció végén ismét betalált, ez pedig sokkolta az ellenfelet. Az Újpest akár végleg eldönthette volna a három pont sorsát, de Varga szabadrúgása a kapufán csattant. Ezt követően a Zalaegerszeg ugyan próbált támadni, de nem túl nagy meggyőződéssel tette, így a fővárosiak biztosan őrizték megnyugtatónak tűnő előnyüket, mígnem Croizet súlyos térdsérülést szenvedett. A balszerencsés eset teljesen megzavarta a hazaiakat, a ZTE pedig előbb egy szerencsés öngóllal szépített, majd három perccel később egyenlített. A meccset negyedórával a vége előtt a zalaegerszegi kapus hibája döntötte el, ugyanis rosszul szabadított fel, Csobothot találta el, akiről a labda a kapuba pattant. A hátralévő időben a vendégek már nem tudtak újítani, így pont nélkül távoztak Újpestről.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Újpest FC-ZTE FC 3-2 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3338 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Csoboth (29., 47., 75.), illetve Anculasz (62., öngól), Ubochioma (66.)

Újpest FC:
Nikolic - Pauljevic, Hall, Anculasz, Kastrati (Mack, 89.) - Onovo, Boumal (Diaby, 89.) - Csoboth, Varga B. (Jakobi, 63.), Croizet (Szabó B., 63.) - Mudrinski (Goure, 23.)

ZTE FC:
Demjén - Lesjak (Huszti, 86.), Csóka, Mocsi, Gergényi - Tajti, Safronov (Szendrei, a szünetben), Kovács B. (Németh D., 86.) - Ubochioma, Ikoba, Szalay Sz. (Klausz, 59.)

Döntetlennel debütált Kruscic Kisvárdán

A hétfőn kinevezett szerb Milos Kruscicnak ez volt az első meccse a várdai kispadon.

A Kisvárda sorozatban ötödik bajnokiján maradt nyeretlen, míg a Puskás Akadémia egymás után harmadik élvonalbeli találkozóján nem kapott ki.

Az első félidőben valamivel többet birtokolta a labdát a hazai együttes, de a játék kiegyenlített volt. A kevés próbálkozásból egy esetben sikerrel járt a Kisvárda, amely összességében megérdemelten került előnybe fél óra elteltével.

Fordulás után támadásban fölényben maradt a vendéglátó csapat, s hiába volt mezőnyben többet a labda a Puskás Akadémiánál, a hátránya kétgólosra nőtt, miután a szerb Milos Spasic újfent eredményes volt. A folytatásban magára talált a felcsúti együttes, és hat perc alatt egyenlített: előbb a hazai kapus rossz kirúgását használta ki, majd tizenegyesből a második gólját is megszerezte. Ennél az esetnél ráadásul emberhátrányba került a Kisvárda, amely aztán csak a védekezésre koncentrálva végül egy pontot otthon tartott.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia 2-2 (1-0)
Kisvárda, v: Erdős
gólszerzők: Spasic (31., 61.), illetve Zahedi (79.), Favorov (85., 11-esből)
kiállítva: Alic (85.)
sárga lap: Mesanovic (76.), Navratil (27.), illetve Colley (41.)

Kisvárda:
Hindrich - Alic, Kovacic, Jovicic, Hej - Ötvös (Melnyik, 80.), Karabeljov - Navratil (Széles, 87.), Spasic (Ilievski, 76.), Camaj - Mesanovic

Puskás Akadémia:
Markek - Golla, Spandler, Bartolec - Komáromi (Gruber, 72.), Levi, Favorov, Plsek, Ormonde-Ottewill - Colley (Zahedi, 62.), Puljic (Slagveer, a szünetben)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!