Bemutatkozás

2023.05.28. 09:20

Debreceni focilegendák is a csapatban: a Fáraó Bútor a Tippmix Minifoci MK egyik nagy esélyese

Pünkösdhétfőn Hajdúszoboszlón rajtol el a négy állomásból és a nagydöntőből álló Tippmix Minifoci Magyar Kupa. Túlzás nélkül állítható, hogy a teljes északkelet-magyarországi régió megmozdul a torna kapcsán. Debreceni, nyíregyházi, tiszafüredi és egri csapat is van a mezőnyben, sőt egy alakulat Ceglédbercellről érkezik kimondottan a Magyar Kupa hívó szava miatt. A Tippmix Minifoci MK hajdúszoboszlói állomásáról a Fáraó Bútor csapatát mutatjuk be – írja az Origo.

Hegedűs Gábor

A Fáraó Bútor csapata tavaly ott volt az EMF Euro Cup-on is

Forrás: Vaszko Viktor

Az erőviszonyokat előzetesen nehéz megtippelni, de mindent elmond, hogy

a nyíregyházi Fáraó Bútor révén 2022-es nemzetközi induló csapat is ott van a mezőnyben, így unatkozni biztosan nem fogunk.

A Fáraó Bútor FC a nyíregyházi városi bajnokság egyik élcsapata, 2019-ben alakult. Névadó szponzoruk a Fáraó Bútor bolt szakáruház, a Fanetti konyhabútor kizárólagos forgalmazója.

A csapat egyaránt szerepel a nyíregyházi bajnokságban és az öregfiúknak kiírt küzdelemsorozatban is,

legismertebb játékosaik Igor Bogdanovics valamint Kerekes Zsombor.

A városi bajnokság mellett nevesebb tornákon is elindulnak, 2022-ben bronzérmet szereztek a Magyar Minifutball Bajnokság keleti döntőjében, majd ezt követően megnyerték az országos Ligakupát, így jutottak ki az EMF Euro Cup-ra, ahol egészen a nyolcaddöntőig jutottak.

Debreceni legendák a Fáraóban

A most 49 Kerekes Zsombor délvidéki születésű, korábbi magyar válogatott focista. A Debreceni VSC-vel három bajnoki címet, egy ezüst és egy bronzérmet, illetve két Magyar Kupa-aranyat gyűjtött be, kétszer volt a klub házi gólkirálya.

 

A 48 éves Igor Bogdanovics háromszoros magyar bajnok lett a Debrecennel, de begyűjtött két Magyar Kupa-címet is az egykori szerb támadó.

„Szeretnénk megnyerni a tornát, annak ellenére, hogy nem lesz teljes a csapat a Magyar Kupán, különböző okoól ugyanis több hiányzónk lesz. Így annyira nem leszünk valószínűleg összeszokottak, de mindent meg fogunk tenni. Nagyon vártuk már, hogy újra èrezzük a tornák hangulatát. Ha jól tudom, körülbelül 16 csapat lesz ott a tornán, amely nagyon jó létszám.

Már csak azért is nyerni szeretnénk, mert ott akarunk lenni a nagydöntőben, hogy kiharcolhassuk a nemzetközi kupaszereplést.

Tavaly szerepeltünk az Euro Cup-on, ahol elég szerencsétlen körülmények között búcsúztunk a nyolcaddöntőben. Az ideire évre az a célunk, hogy ezt az eredményt is túlszárnyaljuk” – mondta Kormány Zoltán, a Fáraó Bútor csapatvezetője, aki Igor Bogdanovicsról valamint Kerekes Zsomborról is ejtett pár szót.

„Őket senkinek nem kell bemutatni szerintem, ám

inkább már az öregfiúk csapatunkat erősítik. Az ilyen nagyobb tornákra fiatlokkal megyünk már”

– árulta el a korábbi legendás debreceni focistákról Kormány Zoltán.

Májusban indul a tehát minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

Az eredeti cikkért kattintson!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!