óriási siker!

2018.04.23. 21:41

3:2-re legyőzte az olaszokat a magyar jégkorong-válogatott

Hatalmas bravúrt hajtott végre a divízió I-es jégkorong-világbajnokság második fordulójában a magyar csapat: nemcsak kiegyenlítette a meccset, de végül le is győzte olasz ellenfelét hétfőn a Papp László Budapest Sportarénában.

Budapest, 2018. április 23. Garát Zsombor (b) és az olasz Diego Kostner a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország - Olaszország mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 23-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

A tegnap esti, Kazahsztán elleni vereség után kiemelt figyelem övezte a mai meccset. A mérkőzés első harmadában egyértelműen jobban játszottak a tavaly még világelitben szereplő olaszok, a 5. percben már be is lőtték az első gólt: Kevin Wehrs borította fel a magyar kapu előtt Tommaso Traversát, a fekvő csatáron pedig megpattant a távolról ellőtt korong, s Vay Ádám felett a hálóba pörgött. Bár a magyar csapatnak is voltak jó próbálkozásai, egy további góltól csak a kapufa mentett meg bennünket a 13. percben. 1:0

A második harmad elején azonban rögtön kiderült, hogy az olasz dominancia sem tarthat örökké: bár a harmad közepén az olaszok bejuttatták a korongot a magyar kapuba, a játékvezetők szabálytalanság miatt nem adták meg a gólt. Sarauer góljának köszönhetően viszont a 22. percben meg is történt a várva várt hazai egyenlítés. 1:1.

A 32. percben emberelőnyben kaptunk ugyan egy gólt, ám egy perc sem kellett hozzá, hogy Vas János találatának köszönhetően ismét döntetlen legyen az állás.

A harmadik harmadra tehát egyértelműen feljavult a magyar játék, így óriási izgalom közepette vette kezdetét az összecsapás újabb felvonása. A 42. percben aztán megszereztük a vezetést: Sebők góljának köszönhetően 2:3 lett az állás.

Ezek után az arénában már szinte tapintani lehetett a feszültséget, a hazaiakat a 7150 fős közönség is egyre hangosabban biztatta. Ez meg hozta az eredményét: a harmadik harmadra már egyértelműen jobbak lettünk az olaszoknál, így megnyertük a találkozót.

Egyébként korábban 37 alkalommal találkozott a két csapat, 12 magyar és 18 olasz siker mellett 7 döntetlen született. Ezt megelőző három mérkőzésüket a magyarok nyerték, legutóbb a februári katowicei felkészülési tornán 4-1-re.

Borítókép: MTI Fotó/ Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!