verseny

2017.10.16. 16:37

Atlétikai csúcsok születtek a diákolimpián

Új versenycsúcsok születtek hétvégén a 2017/18-as tanévi diákolimpia első állomásán, az ügyességi és váltófutó csapatbajnokság országos döntőjén.

A Magyar Diáksport Szövetség hétfői tájékoztatása szerint ötfős csapatokban közel tízezer gyerek versenyzett, közülük került ki az 1136 döntős. Szombaton a felső tagozatosok (III-IV. korcsoport) magasugrásban, távolugrásban, súlylökésben, kislabdahajításban és 10x200 méteres váltófutásban mérték össze tudásukat a budapesti IKARUS BSE Atlétikai Centrumban. Vasárnap pedig a középiskolások (V-VI. korcsoport) kerültek sorra magasugrás, távolugrás, súlylökés, diszkoszvetés, gerelyhajítás, 4x800 méteres, illetve 4x1500 méteres váltófutás és svédváltó versenyszámokban.

A viadalokon új diákolimpiai csúcsok is születtek: a lányok III-IV. korcsoportos magasugrás versenyében a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, a 3 kilogrammos súlylökésben pedig a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola, míg a fiúk V-VI. korcsoportos távolugrás számában a Váci SZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma, 6 kilogrammos súlylökésben pedig a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium állított fel új csúcsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!