Amazonok

2018.05.24. 11:39

Elképesztő siker: Szabó Ágnes új Európa-csúccsal lett világbajnok!

Ismét világbajnoki aranyat szerzett fekvenyomásban Szabó Ágnes, aki 147,5 kilóval új Európa-csúcsot állított fel.

A 2016 után újra vébé aranyat nyerő Szabó Ágnes sikere mellett Nyers Mónika és Palágyi Zsanett bronzérmes lett a finnországi Vantaa városában megrendezett fekvenyomó-világbajnokságon.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) sajtószolgálatának csütörtöki tájékoztatása szerint a 84 kilogramm feletti nők mezőnyében Szabó a zavaró körülmények ellenére lett ismét világbajnok. A magyar versenyző felszerelése nem volt teljesen rendben, és csak a külföldi sporttársaktól kapott segítség után tudta megkezdeni a küzdelmet. Szabó könnyedén teljesítette a 140 kilogrammos kezdőfogást, majd 145-tel bebiztosította az aranyérmet és végül 147,5 kilóval új Európa-csúcsot ért el.

Nyers az 52 kilogrammos mezőnyben, Palágyi pedig a 63 kilósok között lett harmadik.

A vb-n a nyílt kategória mellett az utánpótlás és a masters korosztályokban is rendeztek versenyeket. A 38 ország 570 sportolóját felvonultató eseményen a 17 fős magyar válogatott összesen 11 érmet – öt aranyat, négy ezüstöt és két bronzot – szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!