canberrai tenisztorna

2018.01.11. 09:32

Fucsovics a döntőbe jutásért játszhat

Fucsovics Márton bejutott a négy közé a 75 ezer dollár (19,4 millió forint) összdíjazású canberrai keménypályás challenger-tenisztornán.

Hungary's Marton Fucsovics returns a ball against Croatia's Marin Cilic during their quarter-final game against Croatia's Marin Cilic at the Swiss Indoors ATP 500 tennis tournament on October 27, 2017 in Basel. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Fabrice Coffrini

A világranglistán 85. magyar játékos a csütörtöki negyeddöntőben a francia Hugo Grenier-vel (395.) találkozott, akit 1 óra 18 perc alatt győzött le.

A hatodik helyen kiemelt Fucsovics a döntőbe jutásért az ugyancsak francia Maxime Janvier-vel (384.) játszik.

„Bár ma nem játszottam életem játékát, az utolsó labdamenetet én nyertem, ezzel már a holnapi elődöntőben vagyok” – nyilatkozta Facebook-oldalán a magyar teniszező.

„Fizikailag minden rendben, ami jó visszajelzés az Open előtt, közben pedig megérkezett az edzőm, Sávolt Attila is, tehát együtt a csapat, és jöhetnek a nagyágyúk”

- tette hozzá.

Fucsovics csütörtöki sikerével a 81. helyre lépett előre az úgynevezett élő világranglistán, az elődöntőbeli győzelem – jelen állás szerint – a 78., a torna megnyerése pedig a 73. helyezést jelentené a számára.

Eredmény (a torna honlapjáról):

negyeddöntő:

Fucsovics Márton (6.)-Hugo Grenier (francia) 6:4, 6:4

Borítókép: AFP PHOTO / Fabrice Coffrini

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!