Cincinnati tenisztorna

2018.08.16. 08:09

Hatalmas győzelmet aratott Fucsovics Márton

Cincinnatiban, az ATP 1000-es 2. fordulójában Fucsovics Márton 6:7, 6:4, 7:5-re győzött a 35 éves, a világranglistán 71. Guillermo Garcia-Lopez ellen, és pályafutása során először a 16 közé jutott egy 1000-es versenyen.

Mason, 2018. augusztus 16. Fucsovics Márton a spanyol Guillermo García-Lopez elleni játszma közben az egyesült államokbeli Cincinnatiben zajló keménypályás tenisztorna második fordulójában az ohiói Cincinnatitõl mintegy 40 kilométerre levõ Masonban 2018. augusztus 15-én. Fucsovics 6:7, 6:4, 7:5-re gyõzött. (MTI/AP/John Minchillo)

A világranglistán 48. magyar játékos a lengyel Hubert Hurkacz után a Guillermo Garcia Lopezzel (71.) csapott össze, aki a nyolcadik helyen kiemelt Dominic Thiem visszalépésével került főtáblára, a selejtező szerencsés veszteseként.

A drámai izgalmakat tartogató mérkőzésről az Origo számolt be: mint írják, első játszmában 4:1-re vezetett a spanyol, onnan lett 4:4, majd 6:5 Fucsovicsnak, aki ekkor a szettért szerválhatott. Sajnos, nem sikerült, jött a rövidítés, ami ezúttal Garcia-Lopezé lett. Nem indult jól a 2. játszma, Garcia-Lopez egyből brékelt és 2:0-ra, majd 4:2-re vezetett. A cikk rámutat, hogy a helyzet kísértetiesen hasonlított a keddi Hurkacz elleni csatára, és szerencsére Fucsovics megint képes volt fordítani.

Sorozatban 5 gémet nyerve a döntő szettben már ő vezetett 1:0-ra.

A dráma azonban fokozódott, mert a rutinos spanyol 4:4-nél megint brékelt és a meccsért szerválhatott.

Innen jött vissza Fucsovics, aki a következő 3 gémet megnyerve, a 2. meccslabdáját értékesítve a rövidítést is elkerülte, és 3 órás, hatalmas csatában 6:7, 6:4, 7:5-re győzött.

A 26 éves Fucsovics már több mint 70 ezer dollárt és 90 ranglistapontot szerzett, ezzel már biztosan a 40. helyre jön fel a jövő héten, ami új karriercsúcs.

„Alig 24 órán belül majd hat óra kemény tenisz, de óriási boldogság” – ujjongott közösségi oldalán a Davis Kupa-válogatott vezére. – „Megvan a második győzelem is Cincinnatiben, életemben először a legjobb 16 között vagyok egy 1000-es versenyen.

Mindent kiadtam magamból, de nem érzem a fáradtságot, mert az adrenalin még dolgozik. Végig hittem magamban! Holnap megint meccs, megint Wawrinka...”

- tette hozzá, utalva arra, hogy magyar idő szerint 22 óra körül lép pályára a svájciak olimpiai bajnoka ellen. Ha őt is legyőzi, akkor egy másik svájci, a 20-szoros GS-győztes Roger Federer következhet.

Borítókép: Fucsovics Márton a spanyol Guillermo García-Lopez elleni játszma közben az egyesült államokbeli Cincinnatiben zajló keménypályás tenisztorna második fordulójában az ohiói Cincinnatitől mintegy 40 kilométerre levő Masonban 2018. augusztus 15-én. Forrás: MTI/AP/John Minchillo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!