Atlétikai ob

2018.06.23. 20:35

Márton Anita és Baji Balázs is magabiztosan lett bajnok

A magyar atlétika egyetlen világbajnoka, a súlylökő Márton Anita és a tavaly az év férfi sportolójának választott, 110 gáton világbajnoki harmadik Baji Balázs is magabiztosan nyert a 123. atlétikai országos bajnokság második napján, Székesfehérváron.

Székesfehérvár, 2018. június 23. A késõbbi gyõztes Baji Balázs (k) a 123. atlétikai országos bajnokság férfi 110 méteres gátfutás versenyszámában Székesfehérváron 2018. június 23-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bodnár Boglárka

Márton Anita nem sok esélyt adott vetélytársainak: 17,76 méteres eredménye több mint két és fél méterrel jobb, mint a második helyezett Veiland Violettáé.

A fedett pályán világbajnok súlylökő úgy fogalmazott: „a formám még nem az igazi, de kevés versenyem volt az utóbbi időszakban és az országos bajnokság is csak egy állomása a felkészülésnek”.

Hozzátette: az idény főversenye az Európa-bajnokság lesz számára, ahol szeretne 19 méter felett lökni, reményei szerint ez elég lehet a dobogóra kerüléshez. Megjegyezte, hogy a súlylökés mellett vasárnap diszkoszvetésben is szeretné megvédeni bajnoki címét.

Baji Balázs idei legjobbjával győzött 110 méteres gátfutásban, s ezzel kilencedik bajnoki aranyérmét szerezte meg ebben a számban.

A gátfutó elmondta: szerette volna végre „áttörni a 13.50 perces határt”, ami sikerült is. Technikailag jónak, a kontinensbajnoki felkészülésben megfelelő lépcsőfoknak nevezte futását.

A gátfutó a viadalt követően is Székesfehérváron marad és a jövő heti Gyulai-emlékversenyig edzőtábor jelleggel készül. Augusztusig Gyémánt Liga versenyeken indul és reményei szerint Londonban, az Európa-bajnokságon 13.20-as idővel akár a dobogót is elérheti.

Óriási versenyt hozott a nők 100 méteres gátfutó száma, ahol hárman is esélyesek voltak a győzelemre. Végül Kozák Luca új utánpótlás országos csúccsal nyert Kerekes Grétát és Sorok Klaudiát megelőzve.

Férfi kalapácsvetésben elmaradt a nagy csata: Halász Bence magabiztosan védte meg bajnoki címét a hazai pályán versenyző Pásztor Bence és klubtársa, Hudi Ákos előtt.

A Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban vasárnap zárul az országos bajnokság.

Borítókép: A későbbi győztes Baji Balázs (k) a 123. atlétikai országos bajnokság férfi 110 méteres gátfutás versenyszámában Székesfehérváron 2018. június 23-án.

MTI Fotó / Bodnár Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!