Budapesti férfi tenisztorna

2018.04.25. 19:21

Negyeddöntőbe jutott a Fucsovics, Balázs páros

Fucsovics Márton és Balázs Attila bejutott párosban a negyeddöntőbe a budapesti 501 ezer euró (156 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

A szabadkártyás kettős – a páros küzdelmek egyetlen hazai indulója – azután kezdte meg szerdán a szereplését a Kopaszi-gáton, hogy hétfői mérkőzését elmosta az eső. A magyarok ellenfele a francia Fabrice Martin és az indiai Purav Radzsa volt, akik 3:2-nél brékeltek, ám 5:3-as vezetésnél nem tudták kiszerválni a szettet, csakhogy Fucsovicsék ismét elvesztették az adogatásukat, ami már a játszmába került.

A folytatásban végig fej fej mellett haladt a két duó, igaz, a magyar kettősnek előbb 4:5-nél három, majd 5:6-nál egy mérkőzéslabdát is hárítania kellett. A rövidítésben 2-2-nél a magyarok faképnél hagyták riválisukat, és kiegyenlítettek.

Jöhetett a tíz nyert pontig tartó döntő rövidítés, Balázsék 9-6-nál három meccslabdához jutottak, melyekből a másodikat kihasználták. A mérkőzés 1 óra 45 percig tartott.

Fucsovics és Balázs a negyeddöntőben a második helyen kiemelt japán Ben McLachlannel és német Jan-Lennard Struff-fal csap össze.

Eredmények:

páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):

Fucsovics Márton, Balázs Attila-Fabrice Martin, Purav Radzsa (francia, indiai) 4:6, 7:6 (7-3), 10-7 – döntő rövidítés

egyes, nyolcaddöntő:

Sonego (olasz)-Gasquet (francia, 3.) 6:4, 7:6 (7-4)

Bedene (szlovén, 5.)-Berrettini (olasz) 7:6 (7-2), 4:6, 6:4

Struff (német, 7.)-Bublik (kazah) 6:1, 6:4

korábban:

Cecchinato (olasz)-Dzumhur (bosnyák, 2.) 6:3, 6:1

1. forduló (a 16 közé jutásért):

Mihail Juzsnij (orosz)-Piros Zsombor 6:3, 6:3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában