NBI

2021.08.01. 22:16

Újpesten győzött a Puskás Akadémia

Az Újpest hazai pályán 2-1-re kikapott a Puskás Akadémiától vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 2021/22-es nyitófordulójának zárómérkőzésén.

A gyenge iramú, eseménytelen és sok hibával tarkított első félidőben egyik fél sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni. Ennek megfelelően a kapuk sokáig nem is forogtak veszélyben, majd a 31. percben Kiss Tamás kihagyott helyzetét – az üres kapuval szemben négy lépésről rosszul találta el a labdát – követően nem sokkal Mitrovic lőtt húsz méterről a kapu mellé. A 43. percben aztán Kozák kiugratásával Baluta lépett ki, majd egy csel után nem hibázta el a lehetőséget.

Az 56. percben szöglet utáni fejesgóllal növelte előnyét a vendégcsapat, majd a hazaiak a 64. percben a cserejátékos Katona góljával szépítettek.

A folytatásban próbált, de nem tudott nyomást gyakorolni riválisára az Újpest, így a felcsútiak különösebb nehézség nélkül tudták megőrizni minimális előnyüket.

Az Újpest eddig is rossz hazai mérlege így még tovább romlott a Puskás Akadémiával szemben: a legutóbbi öt mérkőzésen a felcsútiak győztek. A lila-fehérek az élvonalban immár 12. alkalommal fogadták a PAFC gárdáját, és ezeken csak egyszer tudtak nyerni, négy döntetlen és hét vereség mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!