Önöknek sem tetszik?

2017.10.11. 17:34

Obszcénnek tartja az NKA Majkáék új klipjét (videó)

Korábban támogatták is, ahogyan fogalmazott a Nemzeti Kulturális Alap: bizalmat szavaztak Majkának és Bye Alexnek a közös videókilp-készítéshez. Százezer forinttal járultak hozzá a műhöz, ám a végeredménytől elhatárolódnak. Majka a közösségi oldalán válaszolt.

Kiverte a biztosítékot a Nemzeti Kulturális Alapnál Majka és ByeAlex, azaz a Senkise elnevezésű formáció szerzeménye, az u,u,u, című videoklip. Közleményben határolódtak el honlapjukon:

„Az elmúlt napokban több jelzés érkezett a Nemzeti Kulturális Alaphoz, a Senkise x Majka – u, u, u című videoklip kapcsán. A klip a Könnyűzene Kollégiuma KÖNNYŰZENEI KÉPANYAGOK KÉSZÍTÉSÉRE, TERJESZTÉSÉRE meghirdetett pályázaton 2017 júniusában részesült 100.000,- Ft támogatásban. A Könnyűzene Kollégiuma által megítélt támogatások az Artisjus által kezelt zenei jogdíjakból származnak, mely bevételeket nagymértékben sikeres előadók tevékenysége biztosít, mint például a klip alkotói. Jelen pályázati felhívás nem írta elő a klipek forgatókönyvének, illetve dalszövegének benyújtását, ebben az esetben a két előadó eddigi munkássága alapján szavazott bizalmat a Kollégium. A Nemzeti Kulturális Alap kirekesztő, rasszista, obszcén, szélsőséges politikai elemeket tartalmazó produktumokhoz nem nyújt támogatást, ugyanakkor tiszteletben tartja a művészi szabadságot. A fenti elvek figyelembevételével az ügy kapcsán a jövőben bővítjük, pontosítjuk a pályázati dokumentáció tartalmát. Emellett azt is haladéktalanul megvizsgáljuk, hogy milyen arányú támogatás esetén, milyen formában indokolt az NKA logójának használata.”

Íme, az első sorok:

„Relax van, popsit le, csüccs az ágyra,

Ritmusra jár a szívem és a lávalámpa.

Szoros a nadrág, mert már ingerlett régen,

Letolom flegmán térdig, ülj bele szépen.”

de hogy teljes legyen az élmény, természetesen megosztjuk önökkel a klipet és azt is, hogyan reagált az ózdi vagány a szerinte valótlan vádakra: 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=KKsv1FJ8v2Y

Borítókép: YouTube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában