kipróbáltuk

2018.02.28. 15:15

Leteszteltük az ország tíz legjobbja közé választott balatonfüredi cukrászdát

Múlt héten adtunk hírt róla, hogy a balatonfüredi Bergmann cukrászdát beválasztották az ország tíz legjobb cukrászdája közé.

Szauer Annamária

A Nádor álma torta

Most úgy döntöttünk leteszteljük a Petőfi utcában lévő díjnyertes cukrászdát.

Kinti környezet

A cukrászda kicsit távolabb helyezkedik el a parttól, de a könnyen megközelíthető. Külön pozitívum, hogy saját parkolóval rendelkezik, ami a nyári turistaáradat idején igazi felüdülés. Az épület előtt egy teraszt alakítottak ki, ahol még télen is zene szól. Az épület nem emelkedik ki a környezetéből, ezért meglepő, hogy belépve úgy érezhetjük egy egészen más korba érkeztünk.

A finomságokat rejtő épület

Benti környezet és kiszolgálás

Itt érzi meg először az ember, hogy nem egy hagyományos cukrászdába lépett. Az épület falai kellemes világos színűek, melyeket szövet drapériákkal díszítettek. Körbenézve több grafikát is láthatunk, ami a régi Füredet ábrázolja.

A falakon grafikákat állítottak ki

Sőt az egyik sarokban egy malackát is találhatunk:

A szürke malacka

A kiszolgálás gyors és szakszerű, ottjártunkor a placcon két pincér, a pult mögött három kiszolgáló dolgozott. Külön dicséretet érdemel, hogy távozásunkkor az egyik pincér az ajtót előre kinyitotta nekünk és a felszolgálókon kötény, a pult mögött dolgozókon egyenruha volt. Sajnos erre ma már csak kevés helyen fordítanak figyelmet, pedig fontos lenne.

Választék

A választható sütemények száma átlagosnak mondható. Láttunk hagyományos – ilyen a krémes és a csokoládétorta -, valamint modernebb ízvilágot felvonultató édességeket is. Az étlapok mintájára külön süteménylapot is kaptunk, ahol többek között a különböző allergéneket is feltüntették.

A sütemények

Most két különlegesség mellett döntöttük: a Nándor Álma torta és a Levendula-mandula süteményt kóstoltuk meg.

A levenulás-mandulás sütemény kinézetében és állagában már inkább a modern irányvonalat követi, egyszerre krémes és szilárd.

A levendula-mandula sütemény

Mandulás tésztával és krémmel készülő alapra teszik rá a levendulakrémet. Meglepően édes, kissé tömény, gyorsan eltelíti az embert. Tipikusan az az édesség, amiből egy szelettel jól lehet lakni.  Ára 860 forint volt.

A Nádor Álma torta megjelenését a hagyományos torták mintájára alkották. Mogyorós piskóta alappal készül, ezt bolondítják meg málna mousse krémmel és főzött vanília krémmel, majd málna öntettel rétegezik.

A Nádor álma torta

Ez a kreáció könnyedebb és kevésbé édes az előző választásunknál. Érezni lehetett benne a málna gyümölcsdarabjait. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik a hagyományosabb ízeket, de nem szeretnének az édességgel eltelítődni.  Ennek az ára 800 forint volt.

A kávé és a cappuccino

Sütemény mellé természetesen elmaradhatatlan a kávé. A presszókávé erős volt, nem spórolták ki belőle az alapanyagot.

A cappuccino és a sütemény

A cappuccinon szintén érezni lehetett, hogy nem por alapú, hanem valódi kávéból főzték. A habja magas volt, de az elvárhatóhoz képest kevésbé volt krémes. A kávéért 520, a cappuccinoért 620 forintot fizettünk.

Összességében

Benyomásinkat összesítve elmondhatjuk, hogy igazi cukrászdai élményben volt részünk: a kiszolgálás jó volt, a sütemények finomak, a kávé erős. Az árak sokakat elriaszthat, de azzal is tisztában kell lenni, hogy a minőséget nem olcsón adják. Ha nem is mindennap, de időnként vagy jeles alkalmakkor mindenképp érdemes beiktatni egy füredi fogyókúra-ellenes kiruccanást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában