Színpompás és illatos

2018.02.01. 11:00

A levendula bóbitás virágú változata jól tűri a száraz, kánikulai időjárást

Az egyre népszerűbb levendulából már többfélét is ültethetünk a kertbe. Különböző a színük, alakjuk.

Tóth B. Zsuzsa

Ma már többféle színű és virágú levendulát telepíthetünk a kertünkbe Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A spanyol levendulát francia levendulaként is emlegetik, azzal egy időben nyitja virágait. Azonban a Lavandula stoechas nem ugyanaz, mint a legismertebb közönséges, keskenylevelű levendula vagy orvosi levendula. A spanyol levendulának is finom az illata, a virága pedig különleges szépségű a bóbitájának köszönhetően. Kifejezetten kedveli a meleg klímát, jó helyen van ott, ahol forró, száraz a levegő. Ha a kertbe ültetnénk, csakis ilyen helyet válasszunk neki.

Ma már többféle színű és virágú levendulát telepíthetünk a kertünkbe Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A hasznos, beporzó rovarokat ugyancsak a kertbe csalogatja. Edényben is tartható, vagy akár balkonládában is, de cserépbe is ültet-hetjük, valamint a lakásban ugyancsak jól bírják a tövek. Az ültetésnél figyeljünk rá, hogy a földje könnyű legyen és jó vízáteresztő képességű.

Az edény alján biztosítsunk nyílást a felesleges víz kifolyásához. A spanyol levendula nem igényel sok locsolást. A gondozása nem tér el sokban a többi fajtáétól, nagy előnye viszont, hogy a közönséges levendulához képest jobban tűri a kánikulai meleget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában