Terápia az első perctől fogva

2018.06.26. 07:00

A jóga világnapját ünnepelték Veszprémben

A június 21-én ünnepelt jógavilágnap alkalmából szervezett az Ahimsza Jógaközpont nemzetközi jóganapot vasárnap a Kolostorok és kertek völgyében.

Leitner Vera

Az ENSZ közgyűlése 2014-ben nyilvánította június 21-ét a jóga világnapjává India Miniszterelnökének kezdeményezésére, első alkalommal 2015-ben rendezték meg az eseményt közel százhetvenhét ENSZ-tagországban, köztük Magyarországon is. Ezzel az ENSZ elismerte, hogy a jóga gyakorlásának előnyeivel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körben való terjesztése a világ népességének egészsége számára hasznos.

Selmeciné Bogdán Ágota, a veszprémi Ahimsza Jógaközpont oktatója, egyik alapító vezetője elmondta, a nap folyamán kora délután a veszprémi központú jógaoktató-képző szervezet, a Magyar Jóga Akadémia első végzett évfolyamának okleveleit adták át, mely programelem egyben egy ötnapos vizsgatábort is lezárt. A tizenöt frissen végzett jógaoktató az indiai nagykövetség második titkárától, Satish Kumar Khanna-tól vehette át oklevelét. Ezt az örömteli eseményt kapcsolták össze a negyedik nemzetközi jóganap ünneplésével, így az átadót követően délután a Kolostorok és kertek völgyében folytatódott a program, ahol a jóga világnapja alkalmából meditáció és pránájama, kezdő jóga, és Durgawati Devi közvetítésével nemzetközi jógaprotokollon alapuló jógaoktatás is várta az érdeklődőket, akik ingyenesen ismerkedhettek meg a jótékony mozgásformával.

 

– A jóga az élet élésének a tudománya, művészete, mely egy alkalmazott tudomány – vallja a Magyar Jóga Akadémia debreceni oktatója, Zoltai Miklós, a Debreceni Jóga Egyesület alapítója, aki szintén részt vett a vasárnapi rendezvényen. – Itt a technikákon, módszereken van a hangsúly, melyekkel a testi, lelki, szellemi, szociális egészséget meg lehet szeretni, helyreállítani vagy megtartani. A jóga az első pillanattól kezdve terápia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában