2018.07.21. 15:34
Anna-báli lázban ég Balatonfüred
Izgatottan járta végig az Anna Grand Hotel valamennyi helyszínét, ahol az Anna-bált rendezik meg július 21-én, szombaton este Cserép László főszervező, és elégedetten nyugtázta, minden elkészül az esti bevonulásra.
Az utolsó simításokat végezték szombaton délelőtt és délben, amikor ott jártunk, már a technikát, a hangosítást szerelték a szakemberek. Megtudtuk, újdonság lesz, hogy idén több kivetítőt is elhelyeznek a szálloda parkjában, ahol a vendégek – ha kedvük tartja – séta vagy pezsgőzés közben is követhetik az eseményeket.
Szintén meglepetésnek szánják a szervezők, hogy a Gyógy téren különleges koreográfiára nagyon látványos lovas, táncos bemutatóval ajándékozzák meg a vendégeket, nézelődőket.
– Úgy tudom, hogy sok vendég már megérkezett, a hölgyek többsége bizonyára éppen fodrásznál ül – mondta Cserép László, aki azt is elárulta, az idei bál szervezését már a tavalyi után két nappal megkezdték, januárra pedig teljesen elkészültek a tervekkel.
Készül az Anna-bál menüje
A szálloda konyháját is nagy sürgés-forgás jellemezte, legalább húsz szakács készítette az ételeket segítőikkel együtt, hogy este, a báli asztalon kifogástalan ízben és látványban tudják a vendégek elé tenni herendi porcelán tányérokon előételnek a sóban érlelt, citrusos kecsegét kacsamájjal, pácolt gyömbérrel, uborkazselével, kaviárral, illetve a mentás őszibarack-krémlevest mandulás ropogóssal, főételként pedig borjúfilét jeruzsálemi articsókával, kardamomos napraforgókrémmel, glasszírozott zöldségekkel. Mindezek mellett kínálnak konfitált galambcombot mellével, árpagyöngy rizottóval és karamellizált gyöngyhagymával. A desszert is különlegesnek ígérkezik, ami lime-os joghurtszeletből, erdei és nyári gyümölcsökből, makarónvariációkból áll.