Fókuszban a környezetbarát közlekedés

2018.09.13. 14:00

Színes programokkal érkezik az autómentes nap

Sport- és csapatversenyek, valamint rendőrségi és honvédségi bemutatók is színesítik Veszprémben az autómentes nap programját szeptember 21-én.

Marton Attila

Tizenhetedik alkalommal szervezik meg az európai mobilitási hetet szeptember 15–22. között. Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, a program egyik célja, hogy a gépjárművel történő közlekedés alternatíváira felhívják a veszprémiek figyelmét, emellett idén is kiemelt szerepet kap a közlekedésbiztonság és az egészséges életre való nevelés. A mobilitási hét kiemelt rendezvénye idén is az autómentes nap lesz. Szeptember 21-én egész napos program várja az érdeklődőket az Egyetemi stadionnál. Tarcsa Csaba megyei rendőrfőkapitány elmondta, fegyvertechnikai és kutyabemutatót is tartanak, valamint csapatversenyt is szerveznek.

A Veszprémi Rendőr Sportegyesület futballtornát és sportágbemutatót rendez, közölte Lakatos István, a szervezet elnöke. Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprém Radar­ezred parancsnoka elmondta, maketteket, hatástalanított és lézerfegyvereket is bemutatnak, valamint repülőgép-szimulátort is kipróbálhatnak az érdeklődők.

Stupián Anikó, a Sportolj Velünk SE elnöke elmondta, az autómentes napon délelőtt az általános és középiskolás diákoknak szerveznek futóversenyt az Óváros tértől, míg a stadionnál délelőtt diákok, délután a felnőttek mérhetik össze ügyességüket váltófutásban. A tanulók a mobilitási héten kilométereket gyűjthetnek iskoláiknak: szeptember 17. és 20. között délután két és hat óra között teljesíthetik az egy kilométeres távot a stadionban.

A korábbi évekhez hasonlóan az autómentes napon a forgalmi engedély felmutatásával ingyen lehet utazni a helyi buszokon. A programok miatt szeptember 21-én lezárják a War­tha Vince utcát a stadion parkolója és a Stadion utca közötti részen.

A mobilitási hét programjait 1,5 millió forinttal támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában