ismét egy közösségi tér

2018.10.22. 07:00

Sportparkkal gazdagodott Szentgál

A mozgás és a természet szeretete abból indul el, ha példát mutatunk a gyerekeinknek. Ezért azt kérem a jelen lévő felnőttektől, hogy mutassanak példát, és a település maradjon mozgásban – fogalmazott Roboz Zoltánné Erődi Ildikó.

Molnár Sándor

Örömmel vették birtokba a szentgáliak a tetővel ellátott szabadtéri sportparkot

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Szombaton délután átadták azt a tetővel ellátott, C típusú sportparkot, amely a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében épült. Ovádi Péter országgyűlési képviselő az avatón elmondta, hogy a választókerületében ez már az ötödik kültéri szabadidős, közösségi tér, amelyet Csehbánya, Bakonynána, Márkó és Kislőd után birtokba vehettek a helyiek. Örömét fejezte ki, hogy a megnyitóra eljött a település apraja-nagyja, mert a kormány célja pont az volt a program meghirdetésekor, hogy ezeket az eszközöket minden korosztály használhassa. Gratulált ahhoz is, hogy Szentgálon már nemcsak beltéri, hanem kültéri kondipark is van, amely várja a mozogni vágyókat.

Örömmel vették birtokba a szentgáliak a tetővel ellátott szabadtéri sportparkot Fotó: Molnár Sándor/Napló

Istvánfalvi Sándor polgármester az elmúlt négy évben létrehozott közösségi tereket sorolva megemlítette a Hunyadi és a József Attila utcai játszóteret. Szólt arról is, hogy a most átadott sportpark egy lépés előre, de még szeretnének mellé egy játszóteret, hogy a kisebbek is eljöhessenek ide. Kérte a jelen lévő felnőtteket és gyerekeket, hogy a faluban létrehozott értékeket védjék, őrizzék meg saját maguknak.

– A mozgás, az az élet, a mozgás mindig figyelemfelkeltő. Éljünk a lehetőséggel, hogy a figyelem a településünkre irányuljon, mert ez mindig fejlődést hoz és új lehetőséget teremt – biztatta a többieket Roboz Zoltánné Erődi Ildikó, aki a sportpark pályázat szakmai részét készítette. A helyiek megfogadták a tanácsát és a zumbás lányok által vezényelt közös bemelegítés után örömmel vették birtokba a fitneszeszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában