Vérpezsdítő ritmusok

2018.10.08. 11:25

Táncra perdülhetett, aki akart a pápai Fő téri fiestán

Nagy érdeklődés közepette mutatták meg tudásukat és népszerűsítették a latin-amerikai táncokat a Karibi Tánc Egyesület tagjai.

Laskovics Márió

Horváth Attila és Geyer Kinga táncoktatók mutatják a lépéseket az egyesület tagjainak, s az érdeklődőknek a Fő téren Fotó: Laskovics Márió

Karibi táncházat, utcabált tartott a győri Karibi Tánc Egyesület a Fő téren. A rendezvényen bemutatók, animációk által ízelítőt kaptak a pápaiak a vérpezsdítő ritmusú latin-amerikai táncokból. A bátrabbak beálltak és mozgással védekeztek a hűvös idő ellen.

Horváth Attila és Geyer Kinga táncoktatók mutatják a lépéseket az egyesület tagjainak, s az érdeklődőknek a Fő téren Fotó: Laskovics Márió

Horváth Attila táncoktató, az egyesület elnöke elárulta, négy éve foglalkoznak karibi táncok oktatásával tanfolyamokon, illetve szerveznek szabadtéri bulikat. Mivel tavaly Pápán is indítottak tanfolyamot magas részvételi aránnyal, s megszerették az itteni miliőt, ezért rendeztek városi táncházat gépi és élő zenével, ahol bárki kipróbálhatta a legfontosabb karibi táncokat, úgymint a merenguét, a bachatát, a kubai salsát, a reggeatont.

Mint mondta, Geyer Kinga táncoktatóval másodállásban vállalkoznak a latin-amerikai táncok oktatására. Nem könnyű összeegyeztetniük az üzleti és magánélettel, de számukra küldetés, szívügy, hobbi a tánc, amit minél több helyütt igyekeznek népszerűsíteni. – Szeretnénk, ha az emberek nem a tévé előtt ülnének, a telefonjukat nyomkodnák, vagy az internetet böngésznék, hanem eljönnének hozzánk, és élőben ismerkednének, alakítanának ki baráti kapcsolatokat, táncolnának, jól éreznék magukat. Közösségünkből pozitív érzésekkel térnek haza azok is, akiknek rossz napjuk volt addig – tette hozzá a tánc­oktató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában