a kozmetikus tanácsai

2018.10.02. 07:00

Van megoldás a változókori bőrproblémákra

Pillerné Szendi Veronika tapolcai kozmetikus szerint a változókori bőrproblémákra is van jó megoldás.

Tóth B. Zsuzsa

Sokféle kezelés létezik ezekre a problémákra

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Életünk folyamán a lebontó és felépítő anyagcsere-folyamatok aránya nagy eltéréseket mutat. Felnőttkorban viszonylagos egyensúly alakul ki, de éveink előrehaladtával fokozatos eltolódás figyelhető meg a lebontó anyagcsere-folyamatok javára. A klimax kozmetikai problémái közül a degenerációs folyamatok következtében kialakuló zsír- és vízhiány, az öregkori daganatok, a különböző festékképzési, szőrnövekedési rend­ellenességek, a vérkeringési zavarok megjelenése a legjelentősebb. A szervezet víztartalmának csökkenése a klimax­ban válik szembetűnővé. A bőr szöveteinek a víztartalma, a turgora jelentősen csökken, a vízmegkötő faktorok termelődése és a faggyúmirigyek működése lelassul. Kialakulnak a degenerációs ráncok, a mimikai ráncok pedig elmélyülnek. A degenerációs ráncok a nyakon és a szem körül jelennek meg a leghamarabb, ezért nagy gondot kell fordítanunk azon területek ápolására.

Sokféle kezelés létezik ezekre a problémákra Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A bőr kollagén- és elasztikus rostjai károsodnak, a kötőszövet fibrolasztjainak az osztódása csökken ebben a korban. A bőr szürkés színűvé válik, a hám- és irharéteg határa elvékonyodik, sérülékennyé válik. Gyulladásra hajlamos lesz és érdes tapintású. Rugalmassága már nem megfelelő, ráncosodik. A hormonegyensúly felbomlása következtében kötőszöveti daganatok alakulhatnak ki a bőrön. Például lágy fibrómák, pókangiómák, xantómák, a szem környékén pedig xante­lazmák – mondja Veronika, s hozzáteszi: – A kozmetikában ma már nagyon sokféle kezeléssel vesszük fel ezekkel a problémákkal a harcot. Jó megoldás például a mezoterápiás kezelés, az őssejtterápia, a rádiófrekvenciás ránctalanítás, a hialuronsavas ráncfeltöltés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában