városgondnokság

2018.11.14. 07:00

Télen is virágos lesz Pápa

Ezekben a hetekben végzi az őszi növénytelepítéseket a pápai városgondnokság: az egynyári virágokat télálló árvácskák váltják fel sok helyen, de örökzöldeket, évelőket is ültetnek a frekventált közterületekre.

Polgár Tibor

Bakó István, a városgondnokság igazgatója a papa-ma.hu-n elmondta, az egynyári virágokat kiszedték, trágyázással javították a talajminőséget, és több mint tízezer árvácskát ültettek az ágyásokba. Hozzátette, új virágágyást készítettek az Alsóvárosi temetőnél és a Zárda utcában, az Erkel iskola udvari bejárata mellé. Emellett néhány meglévő virágágyást átalakítottak, a cél, hogy látványos, dekoratív zöldfelületek díszítsék a közterületeket, de hosszú távon gazdaságosan és hatékonyan fenntarthatók legyenek.

– Az egynyári növények számát igyekszünk csökkenteni, ezeket örökzöldekkel, talajtakaró rózsákkal pótoljuk, így hosszú távon kevesebb munkánk lesz, ezeket a területeket csak szinten kell tartani – mondta Bakó István. A városgondnokság vezetője megjegyezte, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy amennyiben az elültetett növények az elején megmaradtak, akkor szépen megerősödtek. Az elszáradt egyedeket és azokat, amiket elloptak, folyamatosan pótolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában