finom látványosság

2018.12.10. 16:07

Idén is megsütötték Mézes Hárskutat

Már negyedik alkalommal rendezték meg a „Mézes Hárskút” elnevezésű Mézeskalács kiállítást, amely a helyi családok által készített alkotásokat mutatja be, bár idén már vidékről is érkeztek házikók.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A rendhagyó tárlaton az 52 mézeskalács remek mellett egy különleges karácsonyfa is várja az érdeklődőket sífelvonóval és betlehemmel.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az első évben egy kicsit még aggódtak a szervezők, hogy sikeres lesz -e a kezdeményezés, de már akkor 32 házikó érkezett a felhívásukra. Idén 52 alkotás készült mézeskalácsból és mint a megnyitón kiderült, az asszonyok mellett egyre több férj is bekapcsolódik a munkába, legalább a tervezés, vagy a kivitelezés szintjén. Sőt, sokan már most ötletelnek, hogy mivel rukkoljanak majd elő jövőre.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A süssük meg Mézes Hárskutat akció jól összekovácsolja a helyieket, ez látszott a megnyitón is, mert mindenféle korosztály képviseltette magát. Tábori Ferenc polgármester örömét fejezte ki amiatt, hogy már negyedszer sikerült megrendezni a kiállítást, ami jelzi, hogy a jóra és a szépre fogékony, összetartó közösséget alkotnak.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A köszöntők után Dávid Roland énekelt karácsonyi dalokat a szép számú látogatónak, akik már kíváncsian várták, hogy közelről is szemügyre vehessék a havas dekorációba illesztett alkotásokat. A falu temploma mellett a közeli kilátót, Télapó házikóját és még a falugondnoki buszt is megformázták az illatos süteményekből.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A programot a Farkaspagony Ifjúsági és Sport Egyesület, a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Hárskút Fejlődéséért Közalapítvány támogatta. A különleges hangulatú kiállítás 2019 január 12-ig látogatható a művelődési ház nyitvatartási ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában