tíz éve alakultak

2019.01.20. 19:35

Borbállal ünnepelt a Kelet-balatoni Borlovagrend

Megalapításának tizedik évfordulóját ünnepelte hagyományos Vince-napi borbálján a Kelet-Balatoni Borlovagrend hétvégén Balatonkenesén.

Marton Attila

Tortával ünnepelt a borrend Győrfi Károly elnök-nagymester (balról) köszöntője után

Fotó: Győrfiné Virág Irma

Az egyik helyi hotelben tartott rendezvényre mintegy 150 vendég érkezett, a tagok mellett más borrendek képviselőit is meghívták az ünnepségre. Kovács Róbert, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége alelnöke köszöntőjében méltatta a Kelet-balatoni Borlovagrend tevékenységét. Kiemelte, a tagok az országos etikai kódex alapján dolgoztak. Győrfi Károly, a jubi­láló borrend elnök-nagymestere hangsúlyozta, a kulturált borfogyasztás népszerűsítése mellett borlovagrendjük rendezvényeik és tevékenységük révén társadalmi feladatot is ellát, és öregbítik Kenese hírnevét is.

Tortával ünnepelt a borrend Győrfi Károly elnök-nagymester (balról) köszöntője után Fotó: Győrfiné Virág Irma

Hagyományosan idén is új borapródokat választottak a rendezvényen, akik esküt tettek a borlovagrend zászlósborára, a balatoni kékfrankosra. Az apródokból az év második felében esedékes avatáson válhatnak borlovagi tagok.

Az esten a Balaton keleti medencéjének termelői mutatták be helyi kézműves boraikat, több mint harmincféle nedűt kóstolhattak a bálozók, például zengőt, zenitet, rizlingszilvánit, merlot-t, királyleánykát és rozékat is. A bálon egy hajósi borház tételeit is megkóstolhatták a résztvevők.

Jó hangulat uralkodott a borbálon
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A jubileumra egy borlovagrendi tag, Lajkó Frigyes készített tortát. A hajnalig tartó mulatságon felléptek a Győri Dalszínház művészei, a talp­alávalót a Búgócsiga zenekar szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában