Utat nyitnak az energiaáramlásnak

2019.01.21. 07:00

Szegfű Zsuzsa szerint gyógyító hatásúak a kristályból vagy drágakőből készült ékszerek

Szegfű Zsuzsa természetgyógyász több mint húsz éve foglalkozik ásványokkal, ásvány ­ékszerek készítésével. Vallja, hogy bármilyen kristályból, vagy drágakőből készült ékszert viselünk, a kő gyógyító erői hatással vannak éteri, érzelmi és szellemi testünkre. Utat tudnak nyitni az energia áramlásának az étertestből a fizikai testbe.

Tóth B. Zsuzsa

Szegfű Zsuzsa több mint húsz éve kutatja az ásványok titkait és készít belőlük ékszereket

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A régi Egyiptomban a szem és a haj díszítéséhez a legkedveltebb a malachit volt, a rubint arc pirosításához alkalmazták, míg szemhéj festéséhez a lapis lazulit.

– Mivel a nemeskövek hatalmas finomenergia-mezőket hoznak létre energiájukkal, kultikus helyeket és tárgyakat, oltárokat templomokat, szent kapukat, vallási ceremóniákat lehetett erősíteni és védeni velük. A rituálék és ceremóniák alkalmasak az elemek, a föld, a víz, a tűz, a levegő erőinek összekapcsolására. Így erősíteni lehet a kapcsolatot az univerzumhoz. Ezeket megfelelő időpontokhoz kötötték, például holdtöltéhez, napéj­egyenlőséghez, ekkor ugyanis az atmoszféra energiája telítetté válik. Kínában, Indiában a szent kolostorokban olyan különleges alakú köveket tudtak csiszolni, amelyet ha a beteg kézbe vett, érezte gyógyító hatását. Egyiptom papjai gyógyítók is voltak, nemesköveket viseltek testükön, hogy feltöltődjenek olyan erővel, amit továbbadhatnak a betegeknek. Ám amit a bölcs öregek tudtak, lassan feledésbe merült, a tudás egy része elveszett. A kövek természetes szépségüket továbbra is megtartották, és ez a tulajdonságuk került előtérbe az emberek szemében – mondja Zsuzsa.

Szegfű Zsuzsa több mint húsz éve kutatja az ásványok titkait és készít belőlük ékszereket Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A kövek hétköznapi felhasználási módja az ékszerkészítés, de krémekhez, olajokhoz, kozmetikumokhoz is adagolják. A kristályokat ma viselhetjük gyűrűk, karkötők, fülbevalók, nyakékek, függők, bokaláncok, amulettek formájában. Foglalatnak vörösréz, arany, vagy ezüst ajánlott, mert ezek erősítik a kvarc elektromágneses energiáját. Az emberi test energiájához a réz illik a legjobban, mert felerősíti a kristályerőket. Ráadásul molekuláris szerkezete elnyeli testünk fémes salakanyagait és vezeti a föld mágneses energiáit.

– A gyűrűk növelik a kvarc energiakibocsátását. Ha a gyógyító erőt például a jobb kezünkkel sugározzuk, egy ott viselt gyűrű tovább erősíti gyógyító energiánkat. Vagy ha a testünk bal oldala gyengébb, egy bal kézen viselt gyűrű segít az energiákat éteri szinten ellensúlyozni és kiegyensúlyozni. A karkötők is rendelkeznek azzal a képességgel, hogy erősítik a test gyengébb felét. A szívvel kapcsolatban álló ütőér a csuklónál található, amely összeköttetésben áll a szívcsakrával. Ha hosszú időn keresztül kristálykarkötőt hordunk, a szívcsakra erejét növeljük vele. Általános, nyugtató hatású, magunknak kell eldöntenünk, hogy melyik kezünkön hordjuk, melyik a hatásosabb. A bokák az alacsonyabb központokkal állnak kapcsolatban, így egy kristály bokaperec, vagy bokalánc viselete földelhet. A bokaperecek a gyökér- és lépcsakrára, valamint a napfonatcsakrára hatnak, gyógyítják a nemi szervekkel és csípővel, a hát alsó részével kapcsolatos panaszokat. Ha sikerült megteremteni az egyensúlyt a test két oldala közt, a fülbevalók segítenek megtartani azt. Spirituálisan minden olyan fülpanaszt, amelyre nincs orvosi magyarázat, annak tulajdonítunk, hogy az illető nem akarja meghallani, mit is mondanak valójában mások. Illetve nem figyel oda intuitív, felső énjére. A kristály fülbevalók viselése segíthet nyitottá válni, odafigyelni a kimondott és kimondatlan szavak valódi értelmére. A kristály nyakláncok segítenek megszabadulni a toroktájon található akadályoktól és betegségektől. Akinek nehezére esik szóban kifejeznie magát, például dadogás, hadarás miatt, felfedezheti, hogy a nyaklánc segít ösztönözni a torokcsakrát, magabiztosságot ad – állítja a természetgyógyász.

Megtudjuk továbbá, hogy a kristályok holisztikusan gyógyítanak, az emberre fizikai, szellemi és lelki szinten egyaránt hatnak. Átrendezik a finomenergiákat, és oldják a rendellenességeket, lehatolva a kiváltó okoknak egészen a gyökeréig. A kristályok hatása rezgéseken keresztül érvényesül, helyreállítva a biomágneses burok egyensúlyát, amely körbeveszi és be is hatol a fizikai testbe. Serkenti a csakrákhoz kapcsolódó pontokat, amelyek szabályozzák a test rezgési állapotát. Sok fizikai és pszichológiai rend­ellenesség enyhíthető a csakrák egyensúlyba hozásával. A legtöbb betegség hátterében összetett okok állnak, amelyek különböző, de egymással összefüggő szinteken idéznek elő rendellenességet. Ez lehet érzelmi, vagy mentális zavar jele. A kristályok elnyelik, megtartják, összpontosítják és kibocsátják az energiát. Emiatt nagyon fontos, hogy folyamatosan tisztítsuk őket például hideg folyóvízzel, vagy gyógynövényfürdővel.

Fontos szerepet játszanak

A kristályok a föld kialakulási folyamatai közben képződtek és átalakulásuk mindaddig tart, amíg maga a bolygó is változik. A kristályok a föld DNS-ei, a kialakulás kémiai lenyomatai. Néhányuk hatalmas nyomásnak és magas hőmérsékletnek volt kitéve, vagy mélyen a föld alatti üregekben képződtek. Voltak, amelyek a rétegekben rakódtak le, mások meglevő kőzetekből kristályosodtak. Mindegyiknek sajátos belső szerkezete van, amely csak az adott fajtára jellemző. Ugyanannak a típusú kristálynak bármilyen kicsi és bármilyen nagy darabja ugyanazzal a belső szerkezettel rendelkezik. Sok esetben az ásványi összetétel kicsit eltérő, ezért található meg egy adott kristály különböző színekben. Az ember kultúrtörténetének kezdete óta a nemeskövek fontos szerepet játszottak az életben. Például a féldrágakövek közé tartozó obszidiánból az azték birodalomban már kézifegyvereket készítettek, a jáspist pedig az őskorban vadászfegyverként használták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában