Az ország legjobbja

2019.04.25. 07:00

Első helyen végzett szociális ismeretekből az ajkai gimnazista

Szociális ismeretek tárgyból országos első helyezést ért el ­Mohácsi Evelin, a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 12. A osztályos tanulója az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén, amelyet Szolnokon tartottak nemrég. Evelin felkészítő tanára Rénes Klára volt.

Tisler Anna

Evelin és felkészítő tanára, Rénes Klára.

Fotó: Tisler Anna

A kisgyermekgondozónak készülő diák felsőoktatási intézménybe jelentkezéskor 100 pont előnnyel indul. Evelintől megtudtuk, hogy érettségi után marad ötödéven, majd azután dönt, hogyan tovább. Az biztos, hogy a szakmában folytatja.

Evelin és felkészítő tanára, Rénes Klára. Fotó: Tisler Anna

A versenyről elmondta, az országból 6800 érettségi előtt álló diák jelentkezett. Az első forduló a számítógép előtt zajlott, ahol a kérdésekre azonnal válaszolni kellett.

Szakmánként a legjobb 20-30 jutott a döntőbe, ahol az írásbeli feladatokat három óra alatt kellett megoldani, majd következett másnap a szóbeli. Az írásbeli versenyen ő érte el a legtöbb pontot. A szóbeli vizsgája is jól sikerült, így összesítésben is ő bizonyult a legjobbnak szociális ismeretek tantárgyból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában