játék és családi akadályverseny

2019.05.24. 19:53

Csingeri értékek nyomába eredtek

A bányászati hagyományokat őrző településrész értékeinek megismerésére hívta a lakosságot a Csingervölgyért Egyesület a napokban.

Tisler Anna

A családi akadályverseny egyik állomásán a csingeri városrészben Fotó: Györkös József

Fotó: Györkös József

A program a korábbi évektől eltérően most nem csupán játék és családi akadályverseny volt, hanem Csinger értékeinek megismerése.

Gerencsér Hilda, a Csingervölgyért Egyesület elnöke elmondta, céljuk az volt, hogy az Ajka várossá nyilvánítása 60. évfordulójára szervezett programsorozat keretében az érdeklődők ismerjék meg a városnak ezt a részét is.

A családi akadályverseny egyik állomásán a csingeri városrészben Fotó: Györkös József

A jelentkező legalább kétgenerációs csapatok útilaput kaptak, amellyel felkeresték többek között a Csingervölgy mozdonyt, a IV. Boldog Károly király-kápolnát, Molnár Gábor író sírját, a bányászati emlékparkot és a parkerdőben a Bányászati Múzeumot, majd a részt vettek a családi akadályversenyen.

Aki a 16 feladatból legalább 12 megoldását igazolta, tombolajegyet kapott. A tombola fődíja az FC Ajka tagjai által aláírt labda volt. Kisorsoltak 10 belépőjegyet a vasárnapi bajnokavató mérkőzésre, valamint családi belépőket az ajkai strandra. A családi napra Ajkán kívül Herendről is érkeztek, sőt, Gyuláról is hazalátogatott egy fiatal sportoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában