Megosztják terhüket

2019.05.06. 14:00

Édesanyák és a kisgyerekek testi-lelki jólléte a középpontban

A várandósokra és a kisgyermekes édesanyákra fókuszált a születés hete alkalmából a Kolostorok és kertek rendezvénytéren szervezett program.

A jezsuita templomban hordozókendőkből a várandós női testet jelképező labirintust építettek.

Fotó: Sági Ági

A veszprémi Édes Terhem Babahordozó Klub és a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete közös programján az édesanyák és a kisgyerekek testi-lelki jóllétével kapcsolatos kérdésekről lehetett szakértőkkel beszélgetni.

– A várandóssági és a szülés utáni időszakban sok édesanya küzd a bezártsággal, azzal, hogy nagyon egyedül érzi magát. Sokan azt sem tudják, hogy van hova fordulni társaságért, és meg lehet osztani a nehézségeket. Szeretnénk a rendezvénnyel egyrészt az édesanyákra irányítani a figyelmet, arra, hogy mindannyian megérdemlik a támogatást. Másrészt mi magunk szeretnénk összehozni az édesanyákkal a szakembereket – mondta el Bálint Boglárka dúla, az Édes Terhem Babahordozó Klub társszervezője.

A szervezők kellemes közeget teremtettek a beszélgetésekhez. A jezsuita templom körüli padokra plédeket terítettek, ide ülhettek le beszélgetni az érdeklődők.

A jezsuita templomban hordozókendőkből a várandós női testet jelképező labirintust építettek.
Fotó: Sági Ági

– Szakembereink között van kangatréner, aki a regenerációban tud segíteni. Van coachunk, aki egy elakadt élethelyzetben tud segítséget nyújtani a továbblépéshez. Van kisgyermekkel végezhető jógát bemutató szakemberünk, és olyan, aki a masszázshoz és ízületi átmozgatáshoz ért. Tévhit, hogy várandós vagy szoptató édesanyákat nem lehet masszírozni, a szakemberek tudják ennek biztonságos módját. A babahordozó klub is képviselteti magát. Hoztunk különféle hordozókat, lehet ismerkedni, tájékozódni, hogy milyen hordozási lehetőségek vannak. Az a cél, hogy mindenki megtalálja azt, ami számára a legmegfelelőbb – tette hozzá Bálint Boglárka.

A rendezvényen részt vett az Emma egyesület. Az Emma-vonal lelki segélyt, információt nyújt édesanyáknak. Lehetett találkozni intimtornatrénerrel, szoptatási tanácsadóval, védőnővel. A Voluntas egyesület szakemberétől az eltérő fejlődésmenetű és speciális nevelési igényű gyerekek szülei tudtak tanácsot kérni.

A program közös énekléssel kezdődött a templomban, ahol hordozókendőkből a várandós női testet jelképező labirintust építettek. A klub várja a társaságra vágyó vagy nehézséggel küzdő édesanyákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában