Empátiával, odafigyeléssel hallgatni

2019.05.17. 07:00

Továbbképző konferenciát szervezett a Kapcsolat '96 Mentálhigiénés Egyesület

A háromnapos szakmai tanácskozás vendégelőadója Varga Gábor, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége elnöke volt.

Müller Anikó Hanga

Előadások és kiscsoportos beszélgetések keretében információkat adott a lelki segély szolgálatok továbbfejlesztésének jövőbeni elképzeléseiről, az új telefonfogadási rendszerről, a győri és mosonmagyaróvári szervezet munkájáról.

Az önismereti foglalkozások jól szolgálták a csoportkohézió, az egymásra figyelés, a gyakorlati feladatok pedig a konfliktus megoldási helyzetek erősítését, a kiégés esélyének csökkentését. Varga Gábor elismeréssel szólt a veszprémi csoportról, tagjaik között van alapító is, aki több mint három évtizede dolgozik önkéntesként a csoportban. Az ügyelők empátiával, elfogadással, értő figyeléssel fordulnak krízisbe került embertársaikhoz és segítenek életnehézségeik megoldásában, legdrágább értéküket, szabadidejüket áldozva e célra.

A szakmai továbbképzés vendégelőadója Varga Gábor volt, mellette Payrich Mária
Fotó: Müller Anikó Hanga

Payrich Mária egyesületi elnök értékelésében kiemelte, a szervezetfejlesztő és mentálhigiénés karbantartás az ügyelők nagy leterheltsége miatt nagyon fontos, mert hozzásegít ahhoz, hogy hosszú távon jó érzésekkel tudjanak megmaradni a társadalom szempontjából is kiemelkedő jelentőségű segítő munkában. A szabadidős programok is a résztvevők feltöltődését szolgálták a bakonybéli bencés monostorban és a tájházban. A szakmai program megvalósításához az egyesület számára a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. biztosított pályázati támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában