Társas kikapcsolódás

2019.06.25. 11:00

Fesztivállal ünnepelte születésnapját a veszprémi egyesület

Születésnapi társasjáték-fesztivállal ünnepelte alapításának harmadik évfordulóját a veszprémi Családi Társasjáték Egyesület az elmúlt szombaton a Hangvillában.

IE

Remek kikapcsolódás a közös játék: ez minden alkalommal beigazolódik

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ünnepi alkalomból rendhagyó programokkal készültek a szervezők: több klubot és társasjátékcsoportot hívtak meg az ország különböző pontjai­ról, hogy részt vegyenek az esemény előtti kerekasztal-beszélgetésen, ahol megosztották egymással tapasztalataikat.

A beszélgetést követően elkezdődött a társasjáték-délután, melyen több mint százan vettek részt. A program a születésnapi köszöntés után tombolajátékkal zárult, ezen különböző társasjátékokat is lehetett nyerni.

Remek kikapcsolódás a közös játék: ez minden alkalommal beigazolódik
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Családi Társasjáték Egyesület három évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a társasjátékok iránt érdeklődők körét és bővítse azok táborát, akik szívesen csatlakoznának ehhez a társas kikapcsolódáshoz. Az eleinte családias hangulatban működő csoport mára több mint kétszáz tagot számlál, akik között egyetemisták, középiskolások és fejlesztőmérnökök is megtalálhatók. Az egyesület minden hónapban megrendez egy ingyenes eseményt Családi társasjáték-délután néven. Ezeken az eseményeken közel kétszáz társasjáték közül választhatják ki a résztvevők a hozzájuk legközelebb álló játékot. Ezeket felkészült segítők, úgynevezett játékmesterek tanítják be a résztvevőknek. Ők, ha szükséges, folyamatosan moderálják és segítik a játékosokat.

Az egyesület tagjai büszkék rá, hogy úttörői voltak annak az útnak, amelyet azóta számos társasjáték-csoportosulás és egyesület követ. Ma már szinte minden városban vannak elszigetelt társaságok, az egyesület azonban szeretné elérni, hogy ezek között elkezdődjön egyfajta kommunikáció, tapasztalatcsere és kölcsönös támogatás.

– Nem titkolt célunk, hogy az ország különböző városai­ban jelen lévő egyesületekkel felvegyük a kapcsolatot, és akár közös programokat is szervezzünk velük. Szívesen vennénk részt az általuk rendezett eseményeken is – mondta Domokos Anna, az egyesület alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában