túl a lángoson és a hekken

2019.06.11. 11:08

Különleges grillpartit rendeztek Balatonfüreden

Nem mindennapi grillpartit szervezett Merre tovább, balatoni kulinaritás? címmel Éskovács Péter, a Nyitott Balaton sajtófőnöke és Varga László, a Balatoni Kör tagja, a füredi Hotel Aura üzemeltetési igazgatója Balatonfüreden, a szálloda kertjében hétvégén, ahol Horváth Zsolt a kinti medencénél, Böröcz Sándor pedig a konyhán sütött-főzött különlegességeket.

Kovács Erika

A szervezők arra hívták fel a figyelmet, hogy a kezdődő balatoni nyár már nemcsak a lángosról és a hekkről szól, több világszínvonalú étterem, szálloda is létezik a Balatonnál. A Hotel Aura kertjében, egy hatalmas füstölőben BBQ ételeket készítettek azzal a céllal, hogy megmutassák, még mindig lehet olyan menüt összeállítani, amellyel újabb turistákat lehet csalni a balatoni régióba. Éskovács Péter, a Nyitott Balaton sajtófőnöke azt mondta, sok olyan vendéglő van már a Balatonnál, ahová érdemes elutazni, többen egész évben nyitva tartanak.

Varga László a hotel emeleti teraszán. Saját kertjükből főznek a konyhán

- Újdonság, hogy a vendégeken kívül, korlátozott számban, más is étkezhet és fürdőzhet adott szállodában – jegyezte meg a mostani rendezvényről Varga László, a Balatoni Kör tagja, a Hotel Aura üzemeltetési igazgatója. Méltatta a helybeli értékeket bemutató Balatoni Kör gasztrorendezvényeit, amelyeken borászok, éttermesek, szállodák vesznek részt, és a Balaton, az idegenforgalom jegyében egymást ajánlják, erősítik. Ezúttal smokerben, illetve füstölőben készített különleges ízű ételeket kínáltak a hotel grillteraszának megnyitóján, a kerti medencénél.

– Könnyed életérzést szeretnénk kínálni plázshangulattal, pálmafákkal, baldachinos ágyakkal, mediterrán növényekkel, kizárólag balatoni borokkal, amiket környékbeli kistermelőktől hozunk – fogalmazott Varga László. A kérdésre, hogy a balatoni gasztronómia hol helyezkedik el a nemzetközi palettán, az igazgató leszögezte, nagyhatalmakat tudunk megszorítani, megverni, az elmúlt pár évben beírtuk magunkat az élvonalba.

Utalt arra is, ők 12 éven felüli vendégeket fogadnak, idén, az első négy hónapban 75 százalékos kihasználtságot értek el. Különlegesség, hogy a szálloda egyik teraszán saját konyhakertet alakítottak ki, és többször gasztrovacsorát rendeznek borászoknak. A Cápák című műsorból ismert Horváth Zsolt, „Kicsi Zso” a megálmodója a kis grillnek, a smokernek, aki a BBQ mestere a magyar piacon, amit el is hozott a mostani megnyitóra. A húsok mellé készített zöldséget, salátát is, a hotel saját kertjéből való kakukkfűvel pedig citromos kalácsot sütött. Úgy mondta, főleg a füstös mediterrán marhapacal, a velős csont és a marhaszegy, valamint a füstölt csokis, gyümölccsel megszórt sajttorta a sláger.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában