egyelőre maradnak a tavalyi árak

2019.06.05. 16:20

Megkezdődött a szezon, kinyitottak a balatonfüredi strandok

Bár hivatalosan csak csütörtökön nyitnak a város strandjai, az Esterházyn már június első hétvégéjén is fizetni kellett. A jó hír, hogy egyelőre mindkét strandot a tavalyi árakon vehetjük igénybe.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Június 20-ig a tavalyi árakon lehet strandolni a város két fürdőjében, a Kisfaludyn megmaradt a füredi lakosok számára kedvezményes 500 forintos éves bérlet, a főszezonban azonban lesz jegyáremelés. Az Esterházy strandon 1350, a Kisfaludyn 950 forint lesz a belépő.

Mindkét strand partszakaszán folyamatosan történik a hínárirtás és elvégezték a szezonra való felkészülés munkálatait is. A vizes blokkokat renoválták, felújították a kiszolgáló épületeket és játszótereket tovább gyorsították a beléptetési rendszert.

A balatonfured.hu kérdésére Somogyi László, a strandokat üzemeltető Probio Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: elkerülhetetlen volt a jegyáremelés, amely egyrészt a költségeket fedezi, másrészt a szolgáltatások folyamatos fejlesztését teszi lehetővé.

– A füredi állandó lakosok prioritást élveznek, számukra nem emeljük a belépő árát, marad a szimbolikus értékű éves bérlet is – mondta Somogyi László, aki hozzátette: a Kisfaludy strand előtti mintegy ezer autót befogadó nagy parkoló ebben az évben is ingyenesen használható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában