nem csökken az érdeklődés iránta

2019.07.05. 07:00

Alsóörsi emlékidézés irodalmi bablevesmurival

Jubileumához érkezett a legendás alsóörsi Jókai–Endrődi–Mihálkovics irodalmi bablevesmuri. A rendezvény iránti érdeklődés az elmúlt két évtized alatt cseppet sem csökkent.

Szendi Péter

A Reformkori Hagyományőrzők Társaságának a tagjai szemet gyönyörködtető ruhákban jelentek meg Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

A népszerű programmal a település a két író és a fürdőtelep-alapító barátságára emlékszik. A kerek évforduló alkalmából kétnapos lett a rendezvény. Az első nap, ünnepélyes keretek között, Novák Edit és Somorjai Horváth Piroska Arcélek a víztükörben című illusztris könyvét mutatták be, mely Endrődi Sándor és Mihálkovics Tivadar emlékére íródott.

A Reformkori Hagyományőrzők Társaságának a tagjai szemet gyönyörködtető ruhákban jelentek meg Fotó: Szendi Péter

Mint mindig, most is ünneplők sokasága várta a Balatonfüredről méltóságteljesen közeledő, gyönyörű Jókai hajót, fedélzetén a város küldöttségével. A mólón a fúvószenét Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara szolgáltatta.

A régi hagyomány, hogy a hajóról lelépők, a Reformkori Hagyományőrzők Társaságának a tagjai szemet gyönyörködtető ruhákban jelennek meg. A fogadást követően közösen vonultak a résztvevők Jókai Mór, Endrődi Sándor és Mihálkovics Tivadar szobrához, majd megkoszorúzták azokat.

Az ünnepségen megkoszorúzták Jókai Mór, Endrődi Sándor és Mihálkovics Tivadar szobrát Fotó: Szendi Péter

Az Eötvös Károly Művelődési Házban Hebling Zsolt polgármester visszatekintett az elmúlt húsz évre. A megjelenteken kívül külön köszöntötte Háry Lenke balatonfüredi alpolgármestert, Schindele Györgynét, a hagyományőrzők társaságának vezetőjét. Ezt követően a jubileumi évad okleveleit átadta mindazoknak, akik sokat segítettek, munkájukkal hozzájárultak a nívós eseményhez.

A balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társaságának palotás táncát követően mindenkit vendégül láttak egy tányér legendás Jókai-bablevesre és pogácsára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában