Sümegi beszélgetések

2019.07.02. 11:00

Nők, akik sikereket értek el hivatásukban

A nők esélyeinek növelése című EFOP-program keretében júniusban olyan hölgyekkel rendeztek beszélgetéseket a sümegi Kisfaludy Emlékházban, akikre büszkék vagyunk, akik kimagasló eredményeket értek el a kultúra, gazdaság, vidékfejlesztés területén, életútjuk példaértékű.

Tóth B. Zsuzsa

Oszkai Réka (jobbról) Kovács Emőke történésszel beszélgetett a Balatoni impressziók című kötet kapcsán Fotó: múzeum

Első alkalommal a Balatoni impressziók című könyv bemutatóján találkozhatott a közönség Kovács Emőkével. A szenvedélyes Balaton-kutató, számos könyv szerzője több alkalommal írt már a Kisfaludy Emlékházról, Kisfaludyról, Ramassetterről és Darnayról is. 2010-től öt esztendeig a siófoki könyvtár és Kálmán Imre Emlékház igazgatója volt. Továbbá alapítója és szereplője az Ábránd és költészet című, Balatonról szóló zenés irodalmi, művészeti estnek. Tág tevékenységi és érdeklődési körrel bír, széles látókörű.

Oszkai Réka (jobbról) Kovács Emőke történésszel beszélgetett a Balatoni impressziók című kötet kapcsán Fotó: múzeum

Az emlékház szakmai vezetőjével, Oszkai Rékával beszélgetett a női szerepekről, a munka és a család kapcsolatáról, a munkavállalás nehézségeiről és szépségéről, a könyveiről.

Érintették a nők és a férfiak változó szerepeit, a család és a gyermeknevelés örök aktualitását.

Egy későbbi alkalommal Réka Harta Annamáriával és Kovács Izabellával beszélgetett. Két olyan hölggyel, akiknek nagyon érdekes munkájuk van. Harta Annamária az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület munkaszervezet-vezetője, vidékfejlesztési szakember, Kovács Izabella pedig a Bella Manufaktúra megálmodója. A beszélgetés során megismerhette mindenki az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület tevékenységét, mintaértékű vidék- és közösségfejlesztési projektjeit, mint például a Vidék Minősége Védjegy és a Balaton-felvidéki túraútvonalak. Beszélgettek arról, hogy milyen nőként vezetőnek lenni, milyen örömök és problémák adódnak. Izabella vezető beosztást hagyott hátra Debrecenben. Most őstermelőként dolgozik, gyógynövényszörpöket készít.

Szó volt sikeres vállalkozásáról, közben mindenki megkóstolhatta a szörpöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában