Elkezdődött a szennyvízcsatorna lefektetése

2019.08.05. 16:00

Falunap és fejlesztések Bakonykoppányban

Kulturális műsorral, ugrálóvárral, körhintával, helyi termékbemutatóval, vacsorával és bállal mulatott az egyre környezettudatosabb község népe a falunapon.

Laskovics Márió

A falunapi programot hely és környékbeli gazdák termékbemutatója és vására kísérte Fotó: Laskovics Márió/Napló

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az önkormányzat szombaton rendezte meg az idei falunapot a plébánia udvarán. A polgármesteri köszöntőt követően a színpadon fellépett az ugodi Viola Nova Népdalkör, a nagyteveli Tewlana Liederschall Népdalkör, a Dé-Mol Színjátszó Társulat, a Nyárádi Népdalkör, a Csillag Musical Társulat operett előadással, a Himfy Bandérium hagyományőrző műsorral, a Sramli Kings bajor mulatós együttes.

Tekán István polgármester köszöntötte az érdeklődőket a falunapon Fotó: Laskovics Márió/Napló

A babgulyás és marhapörkölt vacsora után hajnalig tartó bulit kínáltak, a zenét Bódai Tibor szolgáltatta, sztárvendég a fiatalabb generáció körében népszerű A két zsivány formáció volt. A falunapi programot hely és környékbeli gazdák termékbemutatója és vására, valamint ingyenes ugrálóvár, körhinta és csillámtetkó kísérte. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Papp Tamás, a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság elnöke.

A falunapi programot hely és környékbeli gazdák termékbemutatója és vására kísérte Fotó: Laskovics Márió/Napló

Tekán István polgármester a Naplónak nyilatkozva elmondta, a LEADER program 280 ezer forinttal támogatta a falunap létrejöttét. Egyéb támogató volt a német nemzetiségi önkormányzat és a plébánia. A 230 lelkes sváb községben az utóbbi hónapokban hat házat vásároltak meg új lakosok. Bízik benne, hogy növekszik majd a lakosság.

Egész nap ingyenes ugrálóvár várta a gyermekeket, fiatalokat Fotó: Laskovics Márió/Napló

A fejlesztések kapcsán kiemelte, az év elején a falu közmegvilágítását takarékos LED-esre cserélték. A megújuló energiahasználat jegyében a faluház is napelemekkel felszerelt. A szomszédos Bakonyszüccsel közösen beadott sikeres pályázatuknak köszönhetően mintegy több mint négyszázmillió forintos forrásból elkezdődött a szennyvízcsatorna lefektetése, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda kivitelezésében. A két község szennyvizét a csóti szennyvíztisztító telepre vezetik el.

A kulturális műsort az ugodi Viola Nova Népdalkör fellépése nyitotta meg Fotó: Laskovics Márió/Napló

A faluvezető megemlítette, hogy júliusban a plébánia szervezésében hittantábor valósult meg. A közeljövőben az idősek napjára Poór Péter énekes érkezik sztárvendégként, majd pedig negyedik alkalommal szervezik meg a Bakonyi Gasztro Fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában