a gyerekzsivaj sem ritka

2019.08.09. 16:00

Gyógynövényektől illatozik a bakonybéli monostor padlása

A gyógynövények termesztése, gyűjtése és feldolgozása a bakonybéli Szent Mauríciusz bencés monostor gazdaságának egyik fontos pillére.

Müller Anikó Hanga

Baán Izsák atya látogatóknak mutatja be a gyógynövényszárító padlást Fotó: Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

A millenniumi évben lezajlott beruházásnak köszönhetően látogatóink is betekinthetnek egyik szárítópadlásunkra, melyet a közelmúltban nyitottunk meg, ahol csokorba kötve, vagy kereteken száradnak a gyűjtési vagy aratási időszaknak megfelelő növények – tájékoztatta lapunkat Baky Anna turisztikai és kereskedelmi menedzser.

Baán Izsák atya látogatóknak mutatja be a gyógynövényszárító padlást Fotó: Müller Anikó Hanga

Kiállítanak itt szárítmányokat, terméseket és gyógynövényeket ábrázoló grafikákat. Egy nagy információs táblán folyamatábra segítségével a látogatók megismerhetik, hányféle módon és mely részeit lehet feldolgozni a gyógyító hatású növényeknek. A padlást nem csak gyógynövényillat, de gyakran gyerekzsivaj is betölti, hiszen a kialakított térben múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartanak általános iskolásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában