tündérszépek 2020

2019.08.25. 18:00

Szépség és bronzos ragyogás – Így készítsük fel bőrünket egy profi fotózásra

Tündérszépek versenyünkben továbbra is keressük Veszprém megye legszebb lányát, aki az országos döntőben is képviselheti megyénket.

Szauer Annamária

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

Az első körben a jelentkezők egy profi fotózáson vesznek részt. Herendiné Török Anilla a balatonalmádi Bella Vital szépségszalon kozmetikusa most segítséget nyújt abban, hogyan készítsék fel a bőrüket és milyen sminket használjanak, hogy a képeken minél ragyogóbbak legyenek a hölgyek.

Mit tehetünk a szép bőr érdekében?

Ha bizonytalannak érezzük magunkat kérjük ki egy profi kozmetikus tanácsait. Én először mindig megmutatom, hogyan ápolhatják a hölgyek saját maguk a bőrüket. Ehhez átnézzük az otthon használt kozmetikai termékeket, elhagyjuk ami nem megfelelő anyagokat tartalmaz és az egyén igényeihez összeállítunk javaslatokat. Érdemes a szépségversenyre készülve beosztani az időnket: vannak havi, heti és napi teendők amelyekkel elérhetjük, hogy a bőrünk igazán szépen ragyogjon a fotókon.

A napi teendőket otthon kell elvégezni, követve az utasításokat.

Reggel indítsuk a napot egy habzó lemosó géllel. A sima vizes mosakodást nem javaslom, mert Veszprém megyében többnyire kemény a víz. Ha egy fiatal lánynak bőrproblémái vannak, akkor a lemosó lehetőleg nyugtató fekete szappanból készüljön. Sokaknak nyár végére erősen vízhiányossá válik az arcbőre a napozástól. Ilyenkor hyaluronsavas ápolót szoktunk használni, ez ugyanis visszapótolja az elvesztett nedvességet. A lemosás után vigyünk fel egy könnyű textúrájú, UV-szűrős nappali krémet.

A következő fontos lépés a nap végén következik. A sminket mindenképpen távolítsuk el, erre kiválóan alkalmasak a micellás vízek, amelyek a szennyeződéseket teljesen magukba zárják. Így elkenődésmentesen le lehet törölni a dekorkozmetikumokat és még a bőrünket is hidratáljuk. Legalább a problémás területeken használjunk éjszakai krémet, valamint szemránckrémet is.

Melyek a heti teendők?

Hetente egyszer mindenképpen el kell távolítani az elhalt hámsejteket. Ezt otthon is elvégezhetjük egy bőrradirral, de kozmetikussal is elvégeztethetjük. Emellett különböző pakolásokat tehetünk az arcunkra. Nyár végén érdemes a magas víztartalmú vagy a vérkeringést felpörgető algás maszkokat keresni. Akinek zsírosabb a bőre válasszon olyan terméket, ami szabályozza a faggyúmirigyek működését.

Herendiné Török Anilla kozmetikus elmondása szerint többféle arcpakolásból is válogathatunk
Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

A fotózás előtt legalább egy héttel érdemes egy arctisztítást végezni, lehetőleg ultrahangot is használva közben, mert az mélyebbre tudja vinni a különböző szérumokat.

A forró nyári időszakban előfordulhat, hogy különböző pigment rendellenességek jelennek meg a bőrünkön. Előjöhetnek májfoltok vagy szeplők – ez utóbbi nem számít problémának, de sokakat zavar – szerencsére ezen is tudunk segíteni. Kaphatóak olyan intelligens krémek amelyek a sötét foltokat világosítják, a világos részeket viszont nem változtatják meg. Ezekkel a termékekkel az egyenetlen napozásból eredő foltokat is eltüntethetjük.

Milyen sminkkel érdemes érkezni a fotózásra?

Két dologra mindenképpen oda kell figyelni: az egyik, hogy jó minőségű anyagokat használjunk, így elkerülhetjük, hogy a smink szétfollyon az arcunkon vagy eltömítse a pórusokat.

A másik, hogy az arcunk és a testünk ugyanolyan színű legyen, mert a fotózásnál használt vakuk fényei miatt csúnyán mutathat a különbség.

Melyek a divatos sminkek idén?

Az idei őszi-téli sminktrendek nagyon változatos képet mutatnak. Rengeteg az egymástól nagyon eltérő szélsőség, így mindenki megtalálhatja a személyiségéhez legjobban passzoló irányzatot. Az egyik legnépszerűbb irányzat most a no makeup smink, ez elsősorban azoknak ajánlott akik a természetesség hívei. Ilyenkor egy leheletvékony rétegű alapozót vagy BB krémet viszünk fel az arcra. A szemöldököt természetesen hagyjuk, a szemhéjaknál enyhén barnás, barackos árnyalatot használunk. Az ajkakra áttetsző rúzs vagy visszafogott színű szájfény, esetleg ajakápoló kerül.

Széles színpalettából válogathatunk idén, ha sminkről van szó
Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

Kedvelt még az úgynevezett bronzos ragyogás is. Az őszre már kifakult bőrre kell a bronzos hatású pirosítót felvinni, így lesz mutatós. Fekete vagy barna szempillaspirált használjunk, a szemhéjakra szintén bronzos árnyalatot kenünk. Ez az összeállítás azoknak is jól áll, akik a nyár folyamán nem tudnak lebarnulni.

Akik jobban szeretik a feltűnést sminkelhetnek a hatvanas évek retró stílusában is, ami most szintén visszajött a divatba. Ennél a szemeken van a hangsúly: méretes, látványos műszempilla és hangsúlyos tusvonal szükséges hozzá. Utóbbit ne banán, hanem nyílalakba fessük fel, így lehetünk igazán trendik. Rúzsnál maradjunk a nude és a gyöngyházfényes árnyalatoknál.

Érdemes a ruhához passzoló színeket használni
Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

Ha nem a szemünket, hanem az ajkainak szeretnénk hangsúlyozni válasszunk borvörös, lilás vagy bogyósgyümölcs színű árnyalatokat. Arra mindenképp figyeljünk, hogy az összhatás és a színek harmonizáljanak a fotózáson viselt ruhákkal.

Úgy gondolod, hogy nálad nincs szebb lány a vidéken? Esetleg a barátnőd az, aki után mindenki megfordul? Vagy tán a lányodnak bizonyítanád be a róla készült fotókkal, hogy igenis gyönyörű? Ha bármelyikre bólintottál, küldd el a jelentkezésed a Tündérszépek oldalon található űrlapon, és vegyél részt egy életre szóló kalandban! Elmúltál 16, de még nem vagy 30? Jelentkezz versenyünkre és legyél Te 2020 Tündérszépe! Saját fotósorozattal is nevezhetsz, vagy kérhetsz profi fotózást is.

S hogy mit nyerhetsz? Azon túl, hogy egy életre szóló élményt szerezhetsz, egy felkészítőtábor, számtalan nyeremény, vásárlási utalványok, mobiltelefonok és egzotikus utazás is vár a legszebbekre. Sőt, idén a szavazók között is osztunk ki ajándékokat, így érdemes lesz izzítani a különböző elektronikus eszközöket!

Légy Te a Tündérszépek 2020 nyertese! Jelentkezz még ma ide kattintva>>>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában