játék értékes nyereményekért

2019.08.08. 09:14

Veszprém megye 7 csodája: elindult a szavazás

Augusztus 8. és 30. között szavazhatják meg olvasóink Veszprém megye hét legszebb természeti csodáját.

Látványnak sem utolsó Közép-Európa legnagyobb tava Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az elmúlt hónapban arra biztattuk olvasóinkat, jelöljenek olyan természeti látnivalókat, képződményeket, amelyeket különlegesnek tartanak. A beküldött jelölések alapján húsz csodát mutatunk be, naponta egyet-egyet, ábécésorrendben. Olvasóink augusztus 8. és 30. között szavazhatnak a lapunkban megjelenő szavazószelvényeken. A print szavazók között kisorsolunk egy darab két személyre, két éjszakára szóló wellnesspihenést a Hotel Caramellbe.

A veol.hu oldalán ITT adhatják le szavazatukat, az online szavazók között a megyéket összevonva kisorsolunk egy darab 200 ezer forint értékű utazási utalványt.

A Balaton – vagy ahogyan mi nevezzük: a magyar tenger – Közép-Európa legnagyobb tava. Könnyen felmelegedő, sekély vize kiválóan alkalmassá teszi a fürdésre és sportolásra, élővilága rendkívül gazdag, a táj vulkanikus kúpjaival egyedi. 77 kilométer hosszú, legkisebb szélessége Tihanynál 1,5 kilométer, legnagyobb – Balatonvilágos és Balatonalmádi között – 12,7 kilométer, átlagos szélessége 7,7 kilométer, felülete 600 négyzetkilométer. Legmélyebb pontja a Tihanyi-kút 11 méterrel. Az 59 800 hektár területen fekvő vizes élőhely keleti medencéjét a Tihanyi-félsziget választja el a tó többi részétől.

Látványnak sem utolsó Közép-Európa legnagyobb tava Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Balaton és környéke Budapest mellett az ország turisztikailag leglátogatottabb területe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában