sétálj velünk!

2019.09.30. 11:00

Bringás reggelizők és földönfutó diákok a tapolcai mobilitási héten

A mobilitási héten két új mozgásformával is megismerkedhettek az érdeklődők. Annál is inkább, hiszen a mottó ezúttal Sétálj velünk! volt.

Tóth B. Zsuzsa

Az autómentes napra ideiglenes sétálóutcává és játszótérré változott a városközpont a gyerekek legnagyobb örömére Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az időjárás is a mozogni vágyóknak kedvezett, egész héten remek napsütés, kellemes kora őszi idő várta a sétálókat, kerekezőket, futókat. Aki hajlandó volt egy hétre megválni gépkocsija forgalmi engedélyétől, az egészséges mozgás mellett garantáltan jutalmat is kapott.

A street workout verseny idén a korábbinál kevesebb érdeklődőt vonzott, viszont a bringás reggelit örömmel fogadták több mint hatvanan. Óvodába, iskolába igyekvők, éjszakai műszakból hazafelé tartók falatoztak a Pékfutár süteményeiből és kortyolták a Közétkeztető Kft. által felajánlott meleg teát.

Sokan kipróbálták az idei mobilitási hét egyik újdonságát, a nordic walkingot, Gerencsér Barbara irányításával húszan sétáltak másfél órát a Barackosban. Többnyire a senior korosztály tagjait érdekelte az oktatással egybekötött program, amelynek során egy pár speciális bot és különleges gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, az izomerő, a mozgáskoordináció.

Az autómentes napra ideiglenes sétálóutcává és játszótérré változott a városközpont a gyerekek legnagyobb örömére Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A FÖLDönfutók futóversenyén több mint négyszáz általános iskolás és középiskolás diák vett részt, még szigligeti, monostorapáti, badacsonytomaji, nemesgulácsi tanulók is rajthoz álltak. Most ingyen kipróbálhatta mindenki a spinning edzést, az autómentes nap pedig minden korosztályt vonzott.

Délelőtt az óvodások és az iskolások foglalták el az ideiglenesen sétálóutcává alakított Fő teret, ahol óriás sakk, biciklis KRESZ-akadálypálya, kosárra dobás, légvár, tricikli, falmászás, kézműves foglalkozás várta őket. A kitelepült Egészségfejlesztési Iroda és a Lelki Egészségközpont a játékos egészség jegyében fogadta a gyerekeket, a rendőrkapitányság interaktív programmal várt mindenkit. Délután a felnőttek is birtokukba vették az alkalmi pályákat, még kora este sem akartak hazamenni a résztvevők.

A Sétálj velünk gyalogtúra ugyancsak újdonság volt idén, a Természetjáró Szakosztály vezetője, Für Ági vezette a túrát, amelyen több mint húszan vettek részt. Nagyjából ennyien vállalták a kerékpáros kirándulás harminc kilométeres távját is, a tekerők Sümeg irányába indultak, majd a Lesencéken át tértek vissza a városba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában