több díjat is kiosztottak

2019.09.09. 07:00

Kiállításokkal, koncertekkel és utcabállal várták a berhidaiakat

Idén huszonhetedik alkalommal rendezték meg a Berhidai Napokat, ahol sokszínű programmal várták az érdeklődőket.

Horváth Virág

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A négynapos ünnep során olyan sok programmal készültek a szervezők, amit nehéz volt nyomon követni. A csütörtöki nyitó napon Belső Lászlóné kiállítását nyitották meg a Szent Kereszt Kistemplomban, a Berhidai Művelődési Ház és Könyvtárban pedig Boda Balázs és Oláh Kati Összefonódás című kiállítását tekinthették meg a résztvevők.

Pergő Margit, a település polgármestere ünnepi beszédében hangsúlyozta, az önkormányzat egy élhető, szerethető Berhidáért dolgozik Fotó: Nagy Lajos/Napló

A pénteki napon a Berhidai Kertbarát Kör terménykiállítása nyílt meg az Ady Endre Általános Iskolában, majd zenés, táncos felvonulást követően hivatalosan is megnyitották a huszonhetedik Berhidai Napokat a főszínpadon.

- A program összeállításánál idén is igazodunk a kultúrház által készített közvélemény-kutatáshoz, valamint az önkormányzat és a támogató szponzorok pénztárcájához. A cél az, hogy élhető, szerethető város legyen Berhida – mondta el ünnepi beszédében Pergő Margit, a település polgármestere. Pergő Margit elmondta, a településen több fejlesztés is lezárult, megújult például a művelődési ház színpada, sportpark épült a Hunyadi téren, felavatták a Süni óvoda sportpályáját, rendbe hozták a zsidó temetőt, akadálymentesítették a ravatalozót. Hozzátette, az önkormányzatnak fontos, hogy éljen a pályázati lehetőségekkel, és sokat dolgoznak azon, hogy minden feltételt teljesítsenek a kedvező elbírálás érdekében.

Az ünnepélyes megnyitó keretében több díjat is kiosztottak, melyeket Pergő Margit polgármester, valamint Guti László jegyző adott át a kitüntetetteknek.

A város önkormányzatának képviselő-testülete Berhida-nívódíjat adományozott Kiskó Antal négyszeres Magyar Kézműves Remek-díjas ruhakészítő részére, aki tősgyökeres berhidai lakos. Elismerő oklevélben részesítették továbbá Goda Dénest, Berhida körzeti megbízotti csoportvezetőjét a Berhida környékén élő polgárokért végzett odaadó, precíz és lelkiismeretes munkájáért. Szintén elismerő oklevelet vehettek át a Dance Action Sport Egyesület berhidai táncosai, Ilisevics Bianka, Kovács Rita, Leskó Anita, Nagy Bianka, Vincze János és Vincze Viktória. A Dance Action SE tavaly nyáron a Horvátországban megrendezett táncvilágbajnokságon elnyerte a világbajnoki címet.

Peresztegi Lászlóné, a berhidai közös önkormányzati hivatal aljegyzője közel harminchárom éve áll a köz szolgálatában, munkája elismeréseként a Berhidáért kitüntető címet kapta meg.

A négy napig tartó rendezvénysorozaton egészségügyi szűrővizsgálatokkal, gyermekprogramokkal és rengeteg színpadi fellépővel is készültek a szervezők, az esti koncertekre pedig hatalmas volt az érdeklődés. Fellépett a programon Csordás Tibor, a Delta zenekar, ESSEMM, valamint az Ocho Macho is. A rendezvényt vasárnap egyházzenei koncert zárta a református templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában