Ünnepélyes ceremónia

2019.10.02. 07:00

Rendes és tiszteletbeli tagot is avatott a Kelet-balatoni Borrend

Az ünnepélyes ceremóniát a szervezet egész napos programjának részeként a balatonkenesei református templomban rendezték.

Marton Attila

Az eseményre az ország különböző pontjairól 25 borrend képviselője és Sajgó Gáborné, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége alelnöke látogatott el, akiknek tiszteletére a borrend jubileuma alkalmából díszebédet rendeztek, tájékoztatta a Naplót Győrfi Károly, a borrend elnök-nagymestere.

Győrfi Károly borlovaggá üti Vass Károlynét, a háttérben Tatay Tibor, Rehus Balázs és Vágfalvi Attila Fotó: borlovagrend

A borlovagok avatásán Németh Péter lelkész méltatta a szervezet munkáját. A ceremónián Rehus Balázs, Tatay Tibor és Vágfalvi Attila személyében három rendes tagot avattak, és tiszteletbeli taggá fogadták Vass Károlynét. Az új tagoknak felavatásuk előtt borászati eszközök ismeretéről és szőlészeti-borászati elméleti tudásukról, a borkészítés folyamatáról és a kelet-balatoni medence szőlőkultúrájának történetéről is számot kellett adniuk. Az eskütétel után Győrfi Károly ütötte borlovaggá az új tagokat.

A borrend megalakulásának jubileuma alkalmából készült könyv már a helyi könyvtárban is elérhető, miután az elnök-nagymester Monostory Margit könyvtárosnak adott át egy példányt a kiadványból.

A borlovagi avatás után a résztvevők a borrend alapításának ötödik évfordulójára állított Szent Orbán-szoborhoz sétáltak, az egész napos program a Jókai hajón borkóstolóval zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában