ápolják a falu értékeit

2019.10.08. 11:05

Vidám hangulatban telt a családi délután az Úrkúti-őskarsztnál

Az Úrkúti Faluvédő és Kulturális Egyesület, valamint Úrkút Község Önkormányzata jóvoltából vidám szombat délutánra tehettek szert az úrkúti lakosok az őskarsztnál.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Somogyi Ildikó a köszöntőjében azt mondta, évente egyszer ezen a helyen találkozni kell, hogy felelevenítsék az itt történtek iránti megbecsülésüket. Fülöp Zoltánné polgármester beszédében úgy fogalmazott, hogy Úrkút közösségei mindent megtesznek a falu értékeinek megbecsüléséért és azok ápolásáért. Egyedülálló természeti kincsük csodálatos környezetében a falu olyan tehetséges csoportjai lépnek fel, akik folyamatosan tesznek a falu kulturális, zenei, táncos hírnevének öregbítésének érdekében – mondta.

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A családi délutánon az óvodások énekes-táncos játékát nézhették a résztvevők, majd a rocky csoport produkcióját láthatták. Utánuk következett a nemzetiségi asszonykórus és a nemzetiségi tánccsoport. Végül, de nem utolsósorban a Magyar-sváb menyecskék a pletykapadon. Az előadás-sorozat zárásaként a Hauser Lajos Általános Iskola tanulói játszották el a Vidám mese a 21. századból című mesejátékot.

A műsor után mindenkit megvendégeltek a helyszínen főtt pincepörköltből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában