Megbecsülik az időseket

2019.11.24. 17:16

A szépkorúakat ünnepelték Bakonyoszlopon

A szépkorúakat ünnepelték a közelmúltban a kis bakonyi településen.

Müller Anikó Hanga

Bakonyoszlopon megbecsülik az idős generációt

Fotó: Müller Anikó Hanga

Köszöntőjében Wolf Ferenc polgármester megbecsüléssel méltatta az idős emberek életútját, megköszönve munkájukat és kérve tapasztalataik, életbölcsességük átadását a fiatalabb generációk számára. A helyi kórus nevében – melynek ugyancsak tagjai az idősebb nemzedék képviselői – Baumgartner Etelka alpolgármester, kórusvezető mondta el jókívánságait, melyeket szívből jövő, saját verssoraival tett bensőségessé.

Ezt követően Szeles József és Szeredy Krisztina, a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek produkciója szórakoztatta a megjelenteket. A kórus humoros előadása fergeteges sikert aratott. Jelenetük arról szólt, mit válaszolnának énekszóval a Napló újságírójának kérdéseire, pl. arra, van-e fürdőszoba a lakásukban, a válasz a Kis kút, kerekes kút dal volt. A láb-balett bemutatójuk már csak hab volt a tortán.

Az ünnepségen Wolf Ferencné, a Vöröskereszt helyi képviselője kiemelten köszöntötte Ignáczné Balogh Margitot és Fortenbacher Jánost. A szervezők vacsorával kedveskedtek az idős embereknek, ezt tombolasorsolás követte, ahol a sok tombolatárgynak köszönhetően mindenki nyertes volt. A települési önkormányzat minden hatvankét éven felüli lakosnak ötezer forintot ajándékozott, a német nemzetiségi önkormányzat pedig a vacsorát és a vendégművészek előadását finanszírozta.

Bakonyoszlopon megbecsülik az idős generációt
Fotó: Müller Anikó Hanga

– A művelődési ház e jeles alkalommal ismét megtelt, s minden résztvevő szeretettel a szívében zárta a napot. A szervezők a sok mosolynak, a meghívottak pedig a mosolyt fakasztó produkcióknak örültek. Ezek a rendezvények adnak a mindennapoknak értelmet és sarkallnak tettekre minden tenni akaró embert egy kis faluban, mert bármilyen kicsi is egy közösség, a jó szándék annál nagyobb, zárta értékelését az alpolgármester asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában