szép és trendi

2019.11.19. 16:00

Csodás műszőrme a lakásban – a lakberendező segít

A legújabb lakberendezési trendekben is jelen vannak a műszőrmék, amelyek magas minősége már teljesen megközelítette az eredeti szőrmékét.

Tóth B. Zsuzsa

Szabó Tímea lakberendező szerint a lépésálló, jól tisztítható műszőrmék ma már megtévesztésig hasonlítanak a valódi szőrmére

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Olyan, leginkább a bárányszőrre hasonlító műszőrből is készül ma már szőnyeg, amely láttán csak alapos szemügyre vétel után jelenthetjük ki, hogy nem valódi. A szálak puhaságának és a sűrűségének köszönhetően a ma kapható műszőrmék a megtévesztésig hasonlítanak az eredeti szőrmére, látványban és tapintásban is.

A szőnyegek hátoldala ugyancsak olyan, annyira puha, mint az eredeti szőrméké. Több színben rendelhető belőlük szőnyeg. A hófehértől az ekrün és a szürkén át a türkizig.

Hatalmas a színválaszték, hiszen a mesterségesen előállított terméket bármilyen színre színezhetik a gyártók. Az ekrü és a fehér műszőrme a lakás bármelyik helyiségében használható, de egy fáradt rózsaszínű szőrme már meghatározó árnyalatot képvisel. Például egy nappaliban elhelyezve igencsak diktálja a bútorok színét – tudtuk meg Szabó Tímea lakberendezőtől.

Szabó Tímea lakberendező szerint a lépésálló, jól tisztítható műszőrmék ma már megtévesztésig hasonlítanak a valódi szőrmére Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A szürke, fekete és azok melírozott árnyalata kiváló lehet például egy fiúszobába. Ezek a szőrmék jól, könnyen tisztíthatók, lépésállók, de nem szabad elfeledkeznünk róla, hogy mégiscsak dizájn elemek. Azaz nem a bejárati ajtó elé valók, sokkal inkább a nappaliba a dohányzóasztal alá vagy a hálószobába. Különféle méretekben rendelhetők, kérhetünk hatalmas szőnyeget a nappaliba, vagy kis futót a hálószobába az ágy mellé. Sőt, a valódi báránybőr alakját imitáló alakút ugyancsak vásárolhatunk, amint kereket szintén. Utóbbi praktikus például a gyerekszobában, játék közben jó ráülni, hiszen meleg, puha.

Mintás műszőrme ugyancsak kapható, zebra, tehén, őz mintával. Olyannyira élethű a megjelenésük, hogy csak egészen közelről látszik, hogy nem az eredeti állat szőrét tartjuk a kezünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában