Megjelent a szakácskönyv

2019.11.05. 11:00

Megkóstolhatják a Kárpát-medence ízeit kiadványunk segítségével

Praktikus, könnyen kezelhető, új és már-már feledésbe merült, egykoron népszerű ételek receptjeit tartalmazza most megjelent szakács­könyvünk.

Mediaworks

Horváth Ferenc és Prohászka Béla mesterszakács idén is számos finomságot készített el az olvasók által beküldött jobbnál jobb receptekből Fotó: archív

Mély merítést vállaltunk fel A Kárpát-medence ízei című albummal, ugyanis a határon belül és túl élő magyarok, valamint a nemzetiségek legjobb, legjellegzetesebb ételeit gyűjtöttük össze és adjuk közre. Olvasóink vevők voltak a kiírásra, és csak jöttek és jöttek a jobbnál jobb receptek családjuk kedvenceivel. A szakmai zsűrinek 1800 receptből kellett a könyvbe bekerülő több mint 150-et kiválasztania.

– Arra törekedtünk, hogy a gyakorló és a kezdő háziasszonyok, a konyhában szívesen tüsténkedő férfiak egyaránt találjanak kedvükre való recepteket, ételeket – hangsúlyozta Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a könyv lektora. – Azt is figyelembe vettük, hogy a hétköznapokon általában kevesebb idő jut a sütésre, főzésre, mint hétvégén vagy az ünnepek előtt és alatt. Nem egy olvasó odaírta a levele végére, bátran használjuk a receptet, mert a család már kóstolta az ételt, és ízlett nekik.

Emellett mesterszakács és -cukrász kollégáimmal mi is elkészí­tettük az ételeket, és nem vagy alig kellett valamin változtatni.

Szóval dupla szűrőn mentek át a receptek, és akik ezek alapján sütnek-főznek, nem csalódnak. Azt az ételt kapják, amit a recept ígér, a színes fotó mutat. Több olvasónk a séfekkel együtt készíthette el receptje alapján finomságát a szakácskönyv konyháján. Maguk a szakácsok és cukrászok is szolgáltak egy-egy kedvenc ételük receptjével.

Érdemes tehát megvásárolni a könyvet, mert új ételekkel tehetik változatosabbá családjuk étrendjét. Kipróbálhatnak általuk ismert recepteket, amelyeknél néhány összetevő más, de mindez kihat az étel karakterére is. A receptek túlnyomó többsége olyan alapanyagokat, fűszereket tartalmaz, melyek könnyen elérhetők.

Horváth Ferenc és Prohászka Béla mesterszakács idén is számos finomságot készített el az olvasók által beküldött jobbnál jobb receptekből Fotó: archív

A könyvet előétel, leves, főétel és desszert fejezetekre tagoltuk, és az album elején a tartalomjegyzékben megtalálható a teljes kínálat.

Annak is segítséget nyújt a kiadvány, aki hirtelen nem tudja, mit is süssön, főzzön. Ha felüti a könyvet, hamar talál kedvére való receptet, ételt, ami elnyeri családja, barátai tetszését.

A Kárpát-medence ízei című kiadványt keressék kézbesítőinknél, ügyfélszolgálati irodáinkban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában