2019.11.05. 11:00
Megkóstolhatják a Kárpát-medence ízeit kiadványunk segítségével
Praktikus, könnyen kezelhető, új és már-már feledésbe merült, egykoron népszerű ételek receptjeit tartalmazza most megjelent szakácskönyvünk.
Horváth Ferenc és Prohászka Béla mesterszakács idén is számos finomságot készített el az olvasók által beküldött jobbnál jobb receptekből Fotó: archív
Mély merítést vállaltunk fel A Kárpát-medence ízei című albummal, ugyanis a határon belül és túl élő magyarok, valamint a nemzetiségek legjobb, legjellegzetesebb ételeit gyűjtöttük össze és adjuk közre. Olvasóink vevők voltak a kiírásra, és csak jöttek és jöttek a jobbnál jobb receptek családjuk kedvenceivel. A szakmai zsűrinek 1800 receptből kellett a könyvbe bekerülő több mint 150-et kiválasztania.
– Arra törekedtünk, hogy a gyakorló és a kezdő háziasszonyok, a konyhában szívesen tüsténkedő férfiak egyaránt találjanak kedvükre való recepteket, ételeket – hangsúlyozta Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a könyv lektora. – Azt is figyelembe vettük, hogy a hétköznapokon általában kevesebb idő jut a sütésre, főzésre, mint hétvégén vagy az ünnepek előtt és alatt. Nem egy olvasó odaírta a levele végére, bátran használjuk a receptet, mert a család már kóstolta az ételt, és ízlett nekik.
Emellett mesterszakács és -cukrász kollégáimmal mi is elkészítettük az ételeket, és nem vagy alig kellett valamin változtatni.
Szóval dupla szűrőn mentek át a receptek, és akik ezek alapján sütnek-főznek, nem csalódnak. Azt az ételt kapják, amit a recept ígér, a színes fotó mutat. Több olvasónk a séfekkel együtt készíthette el receptje alapján finomságát a szakácskönyv konyháján. Maguk a szakácsok és cukrászok is szolgáltak egy-egy kedvenc ételük receptjével.
Érdemes tehát megvásárolni a könyvet, mert új ételekkel tehetik változatosabbá családjuk étrendjét. Kipróbálhatnak általuk ismert recepteket, amelyeknél néhány összetevő más, de mindez kihat az étel karakterére is. A receptek túlnyomó többsége olyan alapanyagokat, fűszereket tartalmaz, melyek könnyen elérhetők.
A könyvet előétel, leves, főétel és desszert fejezetekre tagoltuk, és az album elején a tartalomjegyzékben megtalálható a teljes kínálat.
Annak is segítséget nyújt a kiadvány, aki hirtelen nem tudja, mit is süssön, főzzön. Ha felüti a könyvet, hamar talál kedvére való receptet, ételt, ami elnyeri családja, barátai tetszését.
A Kárpát-medence ízei című kiadványt keressék kézbesítőinknél, ügyfélszolgálati irodáinkban!