mindenki karácsonya

2019.12.28. 07:00

A márkói foltvarrók ajándékot készítettek a közösségnek

Már hagyományosan idén is összegyűlt Márkó apraja-nagyja, hogy közösen ünnepeljenek advent negyedik vasárnapján. A Mindenki karácsonyán Hartmann Antal mondott köszöntőt.

Molnár Sándor

A gyermeknéptánccsoport egy nagyszalontai betlehemest adott elő

Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Advent karácsonyhoz vezet, a karácsony pedig egymáshoz vezeti az embereket. Békét kell kötni embertársainkkal, mert ahol béke és szeretet van, ott meghitt családot, erős közösséget lehet építeni. Otthonunk kitakarítása mellett takarítsuk ki a lelküket is, és így már nyugodt szívvel készülhetünk az ünnepre – fogalmazott a polgármester.

A gyermeknéptánccsoport nagyszalontai betlehemest adott elő
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A köszöntőt követően Hauckné Pálinkás Krisztina, a helyi foltvarró kör tagja átadta a falunak a Márkófolt Varrókör Egyesület által nagy szeretettel készített, a település jelképeit tartalmazó képet, hogy az mostantól a kulturális központot díszítse. Az ünnepi műsorban meglepetésként fellépett Gergácz Szabolcs is, aki az Oroszlánkirályból énekelt egy dalt. A Cserdülő Kulturális Egyesület Gyermeknéptán­c­csoportja egy nagyszalontai betlehemessel szórakoztatta a közönséget.

Vendégművészként meghívták a táncosok a Fölszállott a páva tehetségkutató különdíjasát, Baka Leventét Papkesziből. A műsort követően, saját készítésű díszekkel díszítették fel a község karácsonyfáját és egy jót beszélgettek egymással a helyiek, miközben finom süteményeket kóstoltak és forralt bort, illetve forró teát kortyolgattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában